Gå til sidens hovedinnhold

Dette gikk dere glipp av, Spurs

Charlie Adam og Blackpool senket Tottenham mot alle odds.

BLACKPOOL - TOTTENHAM 3-1:

Charlie Adam har kommet som en kanon inn i Premier League. Blackpool, som riktig nok har hatt en dalende formkurve, har overrasket alle i den øverste divisjonen, og da det nærmet seg stengetid i overganskiosken, var klubbens store stjerne mer en etterspurt. Liverpool la som kjent inn et bud, som Blackpool-manager Ian Holloway bare lo av.

I sekundene før vinduet smalt igjen, viftet også Tottenham med lommeboka. Men dessverre for Harry Redknapp nektet Blackpool å selge Adam.

Spurs måtte likevel betale. I form av viktige poeng.

Da London-klubben gjestet Bloomfield Road var Adam sentral i Blackpools 3-1-seier og skotten scoret ett av målene.

- Jeg er helt henrykt over mitt lags prestasjon. Det var en av mine aller største kvelder her, sa Holloway til TV 2 etter kampen.

Dermed henger Redknapp, som med seier kunne ha passert City på tredjeplassen, etter topplagene.

Berg-og-dal-bane-laget Blackpool er, på sin side, på vei oppover igjen.

Blackpools fjerde hjemmeseier
Harry Redknapp har uttalt at det er et mirakel om Tottenham havner blant de fire beste i Premier League og dermed kvalifiserer seg til mesterligaen for andre året på rad.

Men mirakler skjer. Spørsmålet er bare om det skjer for Spurs. Klubben tapte overraskende mot Blackpool, som før kampen lå på en 16. plass, og ligger på fjerdeplassen, kun to poeng foran Chelsea, som har en kamp mindre spilt. Redknapp har samtidig to poeng opp til Manchester City på tredjeplassen.

Og resultatet var overraskende av flere grunner. Det var i alle fall ikke oppskriftsmessig tilrettelagt. Begge lag scoret riktig nok mål, noe som har skjedd i samtlige kamper på Blackpools hjemmebane denne sesongen, men bortelaget tapte. De oransje har tapt seks kamper på Bloomfield Road i årets Premier League. Seieren over Spurs var kun den fjerde på eget gress.

- Vi spilte mot et stort lag i kveld. De er like gode som de andre topplagene. Liverpool var godt, men dette føles bedre, sa Holloway.

Og kanskje er formkurven på vei oppover igjen for den nyopprykkede klubben, som sto med seks strake poengtap før oppgjøret mot tabellfireren. Blackpool pryder nå tolvteplassen, med like mange poeng som Blackburn på plassen over.

Straffescoring til Adam
Det var Adam som fikk æren av å åpne målkalaset. DJ Campbell ble lagt i bakken av Sébastien Bassong, og fikk korrekt tildelt straffe. Adam stilte opp ved krittmerket, og knallet inn 1-0.

Deretter gjorde Campbell det hele selv og satte inn 2-0 før den første omgangen var over.

Men det var Tottenham som styrte og skapte sjanser. En uoffisiell verdensrekord ble trolig satt i ineffektivitet. Keeper Richard Kingson samt Blackpools forsvar skal selvfølgelig ha skryt for flott innsats.

Men Spurs, virkelig?

Etter å ha oppholdt seg foran Blackpool-målet store deler av kampen og skapt 25 målsjanser, var alt London-klubben fikk med seg én scoring og null poeng. Scoringen kom kun som en mikroliten trøst i de siste minuttene, da Roman Pavlyuchenko avsluttet fra 18 meter. Ballen gikk i ryggen til Craig Cathcart og i mål.

- Jeg har aldri sett et lag bomme på så mange målsjanser, sa Redknapp etter tapet.

Før reduseringen hadde hjemmelaget dog rukket å sette inn sitt tredje for kvelden. Det skjedde da Brett Ormerod plukket opp en Tottenham-miss og bredsidet ballen i mål.

Kommentarer til denne saken