Oslo (ANB): Ruud og lagkameratene i Fyn-klubben har ikke vunnet en fotballkamp siden før jul – og har åtte tap og to uavgjort på de ti siste kampene. Torsdag kveld håpet klubbens trofaste tilhengere at trenden skulle snu i hjemmekampen mot Aalborg, men den gang ei.

Oppgjøret ble en ny nedtur.

Tidligere Tromsø-spiller Kayke Rodrigues avgjorde kampen da han økte gjestenes ledelse til 2-0 rett før pause. Det hjalp fint lite at Espen Ruud sto bak pasningen til OBs reduseringsmål tidlig i andre omgang.

Kampen endte 1-2.

Fri inngang
Etter kampslutt innrømmet den norske landslagsbacken at det er blytungt å være OB-spiller om dagen.

- Det er ikke noe annet å si enn at det er trist. Dette gjør oss virkelig vondt, sier Espen Ruud til klubbens hjemmeside.

Han er fortvilet over at spillerne ikke klarer å gi fansen en kjærkommen opptur. Til torsdagens kamp var det fri inngang for alle som synlig viste at de holdt med hjemmelaget, og nesten 11.000 tilskuere møtte fram på Odense stadion.

- Det kommer så mange mennesker og støtter oss på en fantastisk måte, og så klarer vi heller ikke denne gangen å vinne. Det er tungt. Støtten var helt fantastisk, og det hjalp oss å legge press, men dessverre slapp vi igjen inn et par lette mål, sier telemarkingen.

- Selv når vi spiller bra og skaper sjanser, taper vi kampene. Det er selvfølgelig tøft, tilføyer han.

FCK neste
Enklere å vinne kamper blir det neppe i tiden som kommer. Neste motstander er serieleder FC København borte i Parken kommende søndag.

Den oppgaven blir ikke enklere av at Mostafa Abdellaoue & co. må vinne ha en seier for ikke å slippe serietoer Nordsjælland helt innpå seg i gullkampen.

- Det blir vanskelig. Men vi kommer dit som underdogs, og vi skal bite godt fra oss. Vi gir ikke opp, og skal fortsette med å kjempe og fighte, sier Espen Ruud.

- Det kommer til å snu på et tidspunkt, tilføyer han.

Trøsten for OB er at avstanden ned til Lyngby og Køge under streken fortsatt er på betryggende seks og ti poeng. Fire serierunder gjenstår før endelig status skal gjøres opp. (ANB)