Gå til sidens hovedinnhold

- Dette gjorde vondt i hjertet

Landslagstreneren sleit voldsomt med å velge mellom Camilla Herrem og Linn Gossé i VM-troppen.

Norge har måttet klare seg uten Camilla Herrem i 2013 hittil, noe som har gitt Sanna Solberg og Linn Gossé sjansen til å imponere på landslagets venstrekant.

Solberg er mest allsidig, så i realiteten sto nok valget mellom Herrem og Gossé for landslagstrener Thorir Hergeirsson.

Valget falt noe overraskende på Herrem, ikke Linn Gossé, som var med under forrige landslagssamling.

- Det viktigste kriteriet for uttaket er hva vi tror Norge trenger i mesterskapet, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson ifølge TV 2 Sport.

- På venstrekanten kommer det til å være en rå, tøff kamp om plassene i årene framover. Det gjorde vondt i hjertet å sette igjen Linn Gossé hjemme. Hun er en veldig god spiller. Men vurderingen var sånn, legger Hergeirsson til.

Han trekker fram Herrems mesterskapserfaring, fart og innstilling som argumenter for å velge 27-åringen framfor Gossé.

- Jeg fikk beskjeden i går etter jeg hadde kommet ut av dusjen og sto med bare et håndkle. Jeg ble ganske sjokkert. Men utrolig glad. Det tok lang tid før jeg sovnet i går. Jeg var i lykkerus, sier Camilla Herrem til VG.

- Jeg er sykt skuffet
I den andre enden av følelsesskalaen befinner nok Linn Gossé seg.

- Jeg er sykt skuffet, selvfølgelig, sier Gossé til Nettavisen.

Hun har ikke stort mer å si.

- Jeg må bare bearbeide dette, forteller Gossé.

- Hergeirsson uttaler at «det gjorde vondt i hjertet» å sette deg igjen hjemme. Er det en mager trøst?

- Jeg har ingen kommentar til det, avslutter Gossé.

Første siden 2008
Norge stiller altså med Camilla Herrem i troppen for sjuende gang på rad. Hun har ikke stått over et mesterskap siden OL i Beijing i 2008.

Herrem var med da Norge gikk helt til topps i forrige VM, som ble spilt i Brasil i 2011. Hun var også med da Norge tok OL-gull i London året etter, samt hentet med seg sølvmedaljer fra EM i Serbia i fjor.

27-åringen har vært med i seks strake mesterskap for Norge, og har tatt medalje i alle seks.

- Vi har en litt uavklart situasjon. Vi har heldigvis Isabel (Blanco) tilbake for fullt og er glade for det. Heidi Løke har en liten kneskade som gjør at hun står over noen kamper denne uka, sier Hergeirsson.

- Vi tar ut ytterligere to spillere til Møbelringen-samlingen. Etter dette tar vi ut den 16. spilleren. Det er også mulig å bytte spillere to ganger igjennom mesterskapet. Det er godt å ha i bakhånd, legger han til.

Hælskade
Herrem har i lang tid slitt med en hælskade, faktisk siden 2010, og slet så sent som i starten av denne sesongen. Nå er hun imidlertid frisk og sulten.

- Det er jo mange som har spurt meg om landslaget. Jeg må bare jobbe knallhardt for å komme meg til VM, så får sjefen velge ut det laget han mener er det beste. Jeg skal gjøre alt i min makt for å komme med, skrev Camilla Herrem i sin blogg tidligere i november.

Norge er i gruppe C sammen med Polen, Angola, Spania, Argentina og Paraguay. Den første kampen går mot Spania 7. desember.

Det er ventet at Norge vil gå enkelt videre fra gruppespillet. Sluttspillet starter 15. desember. De fire som går videre fra Norges gruppe, møter lag fra gruppe D i åttedelsfinalene. Gruppe D består av Ungarn, Tyskland, Romania, Tsjekkia, Tunisia og Australia.

Kommentarer til denne saken