Gå til sidens hovedinnhold

- Dette handler ikke om Hagen

Jens Stoltenberg avviser at han hakker på Stein Erik Hagen gjennom skatteutspillet.

- Det jeg er opptatt av er å få til et mer rettferdig samfunn, og derfor har Arbeiderpartiet og regjeringen gått inn for et mer rettferdig skattesystem. Så er det Stein Erik Hagen som har valgt å gjøre dette til en persondebatt hvor han i to runder angrep regjeringen og meg. Jeg er opptatt av å diskutere politikken, og han er uenig i den politikken vi står for. sa Stoltenberg til TV 2 etter budsjettkonferansen på Thorbjørnsrud på Jevnaker onsdag.

Stoltenberg sier at hans siste kommentar der han navnga Hagen, kom som et svar på et spørsmål.

- Jeg svarte på spørsmål. Når vi ønsker at de som har mye skal bidra mer, slik at vi kan gi mer i lettelse til de som har lite, så gjelder det alle mennesker som har store inntekter.

Munnhuggeriet mellom Stoltenberg og Stein Erik Hagen har pågått i hele vinter. Mandag sa statsministeren i forbindelse med budsjettbehandlingen at «jeg skal se om Hagen kan bidra mer. Han kommer definitivt ikke til å få noen lettelser».

Kommentaren fikk Hagen til å si at Stoltenberg ønsker å gjøre ham til en folkefiende.

Hagen er ikke den eneste som har reagert på statsministerens kommentarer. Venstres Lars Sponheim sier til NA24 at statsministeren nå må begynne å være statsminister for alle i Norge. Også Kristin Clemet og Siv Jensen var krasse i kritikken.

Les: Vil straffe Stoltenberg

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem