Spania har så langt vunnet alle sine kamper i U21-EM, og blir det seier mot Italia i finalen tirsdag, vil laget gå ubeseiret gjennom mesterskapet.

Det betyr med andre ord at spanjolene ikke har avgitt poeng i et slikt EM siden 12. juni 2011, da det ble 1-1 i gruppekampen mot England under EM det året.

Også i 2011 gikk Spania til topps. Laget slapp kun inn to mål på fem kamper og slo Sveits med 2-0 i finalen. Flere av spillerne i dagens tropp var også med den gang.

Fem av spillerne i årets spanske tropp kan dermed vinne turneringen for andre gang i karrieren. Det er ikke mange fotballspillere forunt å få oppleve noe slik.

Fem profiler
Tiago Alcantara, Iker Muniain, Martin Montoya, David De Gea og Diego Martin er de fem spillerne som også var med i 2011, skriver AIPS Media.

Og med tanke på at Spania så langt står med 8-0 i målforskjell gjennom årets EM, og ikke har tapt én kamp, er laget selvsagt store favoritter før finalemøtet med Italia.

Totalt har ti spillere tidligere vunnet et U21-EM to ganger på rad. De mest profilerte av disse kommer fra Italia og er forsvarsduoen Fabio Cannavaro og Christian Panucci.

De var begge med å vinne U21-EM for Italia i 1994 og 1996. Cannvaro har senere blitt kåret til årets spiller i verden (2006), mens Panucci også har hatt en lysende karriere.

Blant de øvrige som har vunnet to ganger finner vi engelske Danny Thomas (1982 og 1984), og de to italienerne Roberto Muzzi og Dario Marcolin (1992 og 1994).

Et helt koppel med nederlendere er også med på listen: Kenneth Vermeer, Arnold Kruiswijk, Daniel de Ridder, Ron Vlaar og Haris Medunjanin vant alle da EM ble spilt i både 2006 og 2007.

- Spiller likt
Hos nederlenderne finner vi eksempler på at det å vinne turneringen ikke nødvendigvis fører til at alle spillerne blir store stjerner.

Ron Vlaar spiller som kjent til daglig for Aston Villa i Premier League, og har fått en brukbar karriere, mens Haris Medunjanin i dag spiller i israelske Maccabi Tel Aviv.

Skulle det spanske laget gå til topps tirsdag, vil antallet spillere som har oppnådd denne bragden øke fra ti til 15.

- Vi føler at laget vårt spiller på samme måte som vinnerne fra 2011, sier Spanias landslagstrener Julen Lopetegui om møtet med de asurblå.

Lopetegui har for øvrig en bakgrunn som spiller fra både Barcelona og Real Madrid. Han har også vært trener for Real Madrids B-lag, før han fikk jobben som U21-sjef.