Gå til sidens hovedinnhold

Dette har ikke skjedd på tre år

- Det har ikke plaget meg i det hele tatt.

Før lørdagens UFC-tittelkamp i fluevekt, hadde ikke Demetrious Johnson avsluttet en kamp før tiden, på nesten tre år.

I det hele tatt er det mange som ser på de mindre vektklassene i MMA som mindre underholdende fordi det er så få avslutninger.

I helgen bestemte Johnson seg for å pynte på den statistikken da han forsvarte tittelen sin for andre gang, mot John Morata i Seattle.

Moraga sto med sju strake seiere før lørdagens kamp, men hadde lite å stille opp med mot den eksplosive mesteren på 160 centimeter.

Vil ha superfight
Da det nærmet seg ett minutt igjen av den femte og siste runden, avsluttet Johnson kampen med en armbar-submission etter først ha jobbet for en kimura fra sidekontroll.

Selv har ikke mesteren latt seg stresset av presset om å avslutte flere kamper.

- Det har ikke plaget meg i det hele tatt. Jobben min er å trene og trene for å avslutte. Er muligheten der, tar jeg den, og det gjorde jeg i dag. Selv om jeg var foran på poeng i femte runde, slapper jeg ikke av.

Nå vil 26-åringen, som nylig ble far til en liten gutt, møte de beste fra vektklassen over.

- Jeg har slått de beste av de beste i denne vektklassen. Det er noen nøkkelkamper som kommer snart, men de fleste er fokusert på Georges St-Pierre og Anderson Silva. Det vi kan gjøre, er å sette opp noen superkamper mellom bantamvektere og fluevektere.

UFC-president Dana White var ikke avvisende til ideen, men det gjestår å se om Johnson får sjansen til å møte Dominick Cruz eller Renan Barao med det første.

Bonus til Guillard
Det var minst like høye forventninger til stevnets nest siste kamp - møtet mellom Rory MacDonald og Jake Ellenberger.

Desverre klarte ikke weltervekterne å levere varene og etter en kjedelig og traust forestilling, var det MacDonald som tok seieren på poeng (30-27, 29-28, 30-27).

Mer underholdende var kampen mellom Ed Herman og Trevor Smith. Mellomvekterne mottok 50.000 dollar hver i bonus for fight og the night.

Samme sum fikk både Melvin Guillard og Demetrious Johnson for henholdsvis submission- og fight of the night.

HTML EMBED
Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken