Gå til sidens hovedinnhold

Dette Høgmo-intervjuet vekker oppsikt

Landslagssjefen var ikke veldig interessert i å ta selvkritikk etter Norges EM-exit.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=VM9b8ZVWPkcwdiMjwvVcMnNdNiKmiUAjxzyK0EgJ5a5QxkXpt9OV2PjQ98ZIwzbiHmfJSIiqzspprAMKDDVUE0taeiMzuQb5&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

UNGARN - NORGE 2-1 (3-1 sammenlagt)

OSLO / BUDAPEST (Nettavisen): Norge tapte fortjent over to kamper mot Ungarn og må se sommerens EM-sluttspill fra sofaen.

Etter nok en skuffende kvalik krevde nasjonen svar fra landslagssjef Per-Mathias Høgmo (55).

Og det var TVNorge-reporter Jonas Bergh-Johnsen som var den første som fikk intervjue Høgmo etter søndagens kamp.

Han sparte ikke på kruttet, slik man heller ikke skal gjøre etter en fadese som denne.

LES OGSÅ: Norge ydmyket av Ungarn, men Høgmo frykter ikke for jobben

På sosiale medier har dette intervjuet vekket oppsikt, kanskje ikke minst for landslagssjefens uvilje mot å ta selvkritikk.

Her er hele intervjuet med landslagssjef Høgmo – ord for ord.

- Her står en mann som i kveld har spilt høyt, ekstremt høyt, for høyt, mente skeptikerne før start. De fikk rett fordi det norske landslaget og du tapte så det sang i kveld?

- Det er bare å gratulere Ungarn med EM. Over to kamper slår de oss og er for tiden bedre enn oss.

- Hvorfor det? Ungarn er et lag som er ordinært og som vi antok at vi skulle ta oss videre mot.

- Det kan du godt si, men jeg har hele tiden sagt at det kom til å bli to tette kamper. Det er et lag som ble nummer tre i gruppen sin og som slipper inn veldig lite mål og det så vi også nå. Det har vært vanskelig å bryte dem ned.

- De har et veldig fysisk sterkt mannskap, og du velger å gå ut med Martin Ødegaard og Mohamed Elyounoussi fra start. Det gikk ikke bra.

- Vi ønsket å åpne dem for vi så på Ullevaal at de var veldig sterke innenfor sekstenmeteren. Det å prøve å spille igjennom dem var planen og det lyktes vi ikke veldig godt med i førsteomgang, derfor la vi om i andreomgang.

- Viser byttene i pausen at dette var en gambling som sviktet totalt?

- Nei … Det kan man gjerne si og slike ting vil man alltid kunne diskutere, men akkurat nå er det ingen grunn til noen stor analyse.

- Men hele nasjonen ville ha Norge til EM, ikke minst dere. Er en avgjørende bortekamp i playoff riktig tidspunkt å gamble?

- Det var ingen gambling. Vi satset på spillere som var formspillere og vi laget en strategi som vi trodde på.

-Hvordan har Mohamed Elyounoussi og Martin Ødegaard det nå? To unge og urutinerte spillere.

- Dette vokser de på. Det er spillere som har fremtiden foran seg og de tar med seg mye herfra.

- Det er en landslagssjefs oppgave å ta ut det riktige laget og den riktige taktikken, det gjorde ikke du i kveld. Hva betyr det for din posisjon?

- Vi jobber videre nå og tar med oss den kvalifiseringen som har vært veldig bra. Det har vært mye positivt. Vi er ikke fornøyd med gjennomføringen her, men vi kjører videre som vanlig.

- Men Fotballforbundets mål var krystallklart? Man skulle til EM, og det har du ikke lykkes med.

- Det er helt riktig. Vi hadde et brennende ønske om det og det målet har stått der siden 2000. Vi har hatt åtte kvalifiseringer på rad nå der vi ikke har lykkes, det er vi selvfølgelig veldig skuffet over.

- Men i år ble EM utvidet til 24 lag, det er en større sjanse enn noensinne og vi fikk i tillegg det laget alle ville ha i playoff. Da er det vel på tide med konsekvenser?

- Som jeg sier, vi har gjort en veldig god kvalifisering, med et veldig ungt lag. Vi ser at vi har mye å utvikle, men vi har et godt ståsted nå som vi kan ta med oss inn i VM-kvalifiseringen som blir den neste utfordringen.

- Så du er overhodet ikke usikker på din egen stilling?

-Nei.

- Du har tenkt til å stå i dette løpet og gå inn i en VM-kvalifisering som blir mye tøffere for å komme seg til et mesterskap?

- Helt klart. Det kan man gjerne si, men nå var vi i en særdeles tøff gruppe med Italia og Kroatia, og vi spiller matchball borte mot Italia. Nå får et ungt lag bortimot en sesong på seg før vi skal ut mot Tyskland på Ullevaal i september.

- Men du forstår at nasjonen krever hodet ditt på et fat?

- Jeg forstår at man er skuffet, sånn er det i fotball.

- Er det en beklagelse til det norske folk?

- Ja, det må man beklage at man ikke når helt opp. Det er ingenting som vi i støtteapparatet og spillerne hadde ønsket mer enn at vi hadde lykkes med å få et EM-sluttspill. Men sånn er det.

LES MER:


NFF i 2013: - Et krav at Høgmo tar Norge til EM
NFF i 2015: - Ikke meningen å si «krav»

OM KAMPEN:


Les alt om landskampen i Nettavisen Sport her

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken