Gå til sidens hovedinnhold

- Dette høres kanskje helt sykt ut

Brian Deane var høyt oppe etter at tippeligakontrakten var sikret.

RANHEIM - SARPSBORG 08 0-2:

Sarpsborg 08 sikret plassen i Tippeligaen da Ranheim ble slått 2-0 i Trondheim, etter to scoringer av Mohamed Elyounoussi lørdag.

Sarpingene har i løpet av sesongen vært gjennom noen blytunge perioder, men nå er det altså duket for fest i den blå delen av Østfold.

- Stolteste øyeblikket i mitt liv
Til tross for at mange eksperter og pressefolk tvilte, hevder Brian Deane at han hele tiden var sikker på at laget hans kom til å berge plassen.

- Det har vært «a hell of a ride». Dette høres kanskje helt sprøtt ut, men jeg var aldri i tvil om at vi skulle holde plassen i Tippeligaen. Alle avskrev oss før sesongen, men jeg jobber med denne stallen og støtteapparatet hver dag. Vi har en god mix av spillere, med forskjellige personligheter, og vi har hele tiden sett bra ut, sier Deane til Nettavisen.

- Dere tapte jo åtte kamper på rad i sommer. Det må vel ha vært tider der du så mørkt på dette?

- Så klart, men jeg har vært der som spiller selv. Vi trodde hele tiden at vi skulle snu dette og derfor fikk vi til det også. Vi tapte åtte kamper på rad, men da Aaron satte inn det avgjørende målet mot Haugesund, skjønte jeg at dette ville snu. Nå er jeg veldig glad på vegne av guttene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Større enn å score i PL
45-åringen går så langt som å rangere følelsen av å ta Sarpsborg til fornyet tippeligakontrakt, over det å score det første målet i Premier Leagues-historie.

- Dette er det stolteste øyeblikket i livet mitt. Jeg setter dette over det å score det første målet i Premier League.

Deane takker også Sarpsborg 08, som turte å satse på ham, til tross for at han har liten erfaring som trener.

- Det har vært en emosjonell reise. Jeg synes det var modig av klubben å ansatte meg, og jeg er veldig takknemlig for at de gjorde det. Jeg er jo fortsatt en veldig ung manager, men jeg har lært mye fra noen av de beste managerne i England.

Hyllest og advarsel til helten
Den tidligere Premier League-profilen hadde også noen rosende ord å si om lørdagens tomålsscorer, Mohamed Elyounoussi. Om stortalentet forsvinner til en større klubb i sommer, bruker ikke Deane krefter på nå.

- Jeg er glad på hans vegne, for at han har hatt en så god sesong, men hva som skjer videre, bestemmer ikke jeg. Personlig tror jeg at Sarpsborg er et fint sted for ham å være.

- Han er en veldig fin spiller å jobbe med. Noen ganger tror han at han vet bedre, men han er tross alt bare nitten år, sier Deane med et smil.

Rosenborg og Molde avslutter den norske 2013-sesongen med cupfinale på Ullevaal stadion neste helg.

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud

Kommentarer til denne saken