EVERTON - QPR 3-1:

Søndag tapte Liverpool 3-0 mot rival Manchester United på Old Trafford. Tapet betyr at merseysidelaget er hele ti poeng bak United på tabellen.

Mandag gjorde et annet Liverpool-lag, Everton, det motsatte. De blå vant sin kamp med 3-0 over QPR og klatret dermed forbi naboklubben.

Dermed har det vært en helsvart uke for Beatles-byens røde supportere. Klubben røk ut av Champions League, tapte mot United og måtte mandag kveld se Everton forbi seg på tabellen i Premier League.

Everton på sin side, som også har hatt en tøff sesongstart, kan nå koste på seg et lite smil i julestria. Seieren mot QPR var nemlig viktig.

Drømmemål
Ross Barkley sendte vertene foran etter 30 minutters spill. Midtbanemannen kombinerte fint med Romelu Lukaku, før han klemte til fra rundt 20 meters hold. Ballen suste opp i vinkelen bak QPR-keeper Robert Green.

- Jeg kjente at ballen var på vei mot mål da jeg traff den, men den gikk nok også via en annen spiller. Det var uansett en bra start og hjalp oss mot tre poeng. Det er det viktigste, sier målscoreren etter kampen ifølge BBC.

- Det var deilig at vi scoret tre mot QPR. Vi tar én og én kamp av gangen nå og forhåpentligvis klarer vi å gjøre de rette tingene på banen, sier han.

Rett før pause doblet Everton ledelsen.

Kevin Mirallas tok et frispark og belgieren traff QPRs Eduardo Vargas. Ballen skiftet retning og satte Green ut av spill. Dermed sto det 2-0 i Liverpool.

Selv om Everton ledet i målprotokollen hang gjestene fra London bra med i første omgang. Harry Redknapps menn jobbet steinhardt og det måtte et perlemål og en retningsendring på et frispark til for å få hull på byllen.

Rett etter pausen ble likevel vondt verre for Redknapps disipler. Aiden McGeady fikk ballen av Mirallas og dro seg mot dødlinjen. Iren slo dit han skulle slå og fant Steven Naismith. Han kunne enkelt sette inn 3-0.

- Jeg tror keeperen fikk en hånd på ballen, men den gikk inn for det. QPR er et erfarent lag, vi visste det ville bli tøft, men vi scoret likevel tre mål. Med spill i Europa League har vi slitt litt med et tett kampprogram, men om vi ønsker å løfte oss til et nytt nivå, må vi spille mye, sier Naismith ifølge BBC.

Bedre målforskjell
Kampen virket å være avgjort, men ti minutter før full tid skapte QPR et lite snev av spenning med en redusering.

Jordon Mutch fikk avsluttet etter et Junior Hoilett-innlegg, men keeper Tim Howard reddet. På returen var imidlertid evigunge Bobby Zamora våken og fikk satt inn 3-1-målet.

Resultatet betyr at Everton nå er oppe på 21 poeng, det samme som erkerival Liverpool. De blå har imidlertid bedre målforskjell enn naboen.

Everton har tre plussmål så langt, Liverpool har tre mål i minus.

Opp til den viktige fjerdeplassen, som nå okkuperes av West Ham, er det syv poeng både for Everton og Liverpool. 16 runder er spilt av sesongen.