Gå til sidens hovedinnhold

Dette kan du gjøre mot naboen

Det er ikke straffbart å forsøple nabohagen. Men bare dersom du er fly forbannet.

(iBergen.no) Søppelkasting og utskjelling er ikke straffbart, ifølge Nordhordland tingrett. En 47-årig mann fra Os ble mandag frikjent for et særdeles bittert utfall mot naboen.

Knabbet parkering
De to hadde vært i tottene på hverandre flere ganger i lengre tid. Konfliktene dreide seg i hovedsak om parkering og støy mellom leilighetene.

En kveld i fellesferien kom 47-åringen hjem fra en sydentur, da han fant at hans faste parkeringsplass var okkupert av bilen til naboens gjester. Frådende av vrede ringte han på til nabokvinnen og forlangte bilen fjernet.

- Jeg skal knuse deg
Etterhvert som minuttene gikk lot han begeret flyte over og sparket overende naboens to søppelspann. Mens naboen sto og så på tømte han innholdet utover hagen hennes samtidig som edder og galle fikk fritt utløp.

- Jeg skal knuse det jævla trynet ditt, hylte han.

Naboen politianmeldte mannen som ble ilagt et forelegg for skremmende atferd og krenkelse av annens fred. Men han nektet å godta boten. Dermed havnet saken i retten.

- Burde ikke gjort det
Men domstolen var uenig med påtalemyndigheten i at 49-åringen hadde gått over streken.

«(...) Han tømte bosspannene i affekt og frustasjon, og selv om han burde ha latt det være, mener retten at handlingen ikke i seg selv brakte forholdet over i det straffbare. Han kastet ikke spannene mot fornærmede, eller på annen måte indikerte fare for fysisk angrep på henne. Slik forholdet allerede var, kan det vanskelig sies at tømmingen krenket noen annens fred.» skriver retten.

47-åringen ble dermed frifunnet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem