Gå til sidens hovedinnhold

- Dette kan ha betydning for French

Kripos drar til Kongo for å være til stede under drapssaken mot Joshua French.

(Nettavisen/NTB): Det opplyser Kripos fredag. French’ kongolesiske forsvarer og norske forsvarer, Hans Marius Graasvold, har tidligere bedt kongolesiske rettsmyndigheter om at Kripos skal få forklare seg i rettssaken og vise fram sin obduksjonsrapport.

Graasvold er fornøyd med Kripos’ beslutning om å reise til Kongo.

- Dette er vi selvfølgelig veldig fornøyde med. Og det er det flere grunner til. Det viktigste er at det kan fort vise seg at Kripos blir et vitne i saken og kan føre bevis i saken som vil ha betydning for French. Det er det ene. Det andre er tilstedeværelsen av Kripos, at de er synlige, sier Graasvold til Nettavisen.

I tillegg til to representanter fra Kripos blir også en rettsmedisiner fra Folkehelseinstituttet med.

- Forsvarerne har uttrykt behov for å gjennomgå de funn Kripos gjorde da vi bisto kongolesiske myndigheter i august 2013, og vi reiser nå for å imøtekomme dette. I tillegg til å møte forsvarerne, vil vi gjerne fortsette dialogen med kongolesiske myndigheter, heter det i en melding.

De tre reiser til Kongo lørdag.

Joshua French ble 6. desember tiltalt for å ha drept cellekameraten Tjostolv Moland 18. august i år. Rettssaken i Kinshasa skal etter planen starte 7. januar og pågå over tre dager.

Kommentarer til denne saken