Gå til sidens hovedinnhold

Dette kan Siv ha tjent på

Frp går frem i ny måling, fem dager etter Siv Jensens omstridte Israel-tale.

I en meningsmåling TNS Gallup har utført for TV 2 får regjeringen flertall for første gang siden november 2007. Men også Siv Jensen og Fremskrittspartiet gjør det godt i målingen og går fram 1,2 prosentpoeng. Se faktaboks til høyre.

Fredag gikk valgforsker Anders Todal Jenssen ut i Nettavisen og sa at Siv Jensen kunne tape velgere på å holde en støttetale til Israel under den store demonstrasjonen forrige uke.

Les saken: - Siv spiller høyt

- Frp står i fare for å miste de tilhengerne som ikke har et religiøst forhold til konflikten, alle de som opplever dette som en humanitær krise, de som er i grenselandet mellom Frp og Ap, sa Todal Jenssen da.

KrF-leder Dagfinn Høybråten valgte å avstå fra demonstrasjonen fordi han mente det ikke passet seg for en KrF-leder sett i lys av situasjonen på Gaza.

- Kan ha vunnet på Israel-støtte
Nå kan det derimot se ut til at Siv Jensen kan ha vunnet velgere på å ha holdt sin tale.

- Det kan ikke utelukkes at blant veldig klare Israel-sympatisører, så er de nå mer positive til Frp enn KrF. Frp var tydeligere på sin Israel-støtte enn KrF, som har vært mer opptatt av balanse og den humanitære krisen, sier Toril Aalberg, førsteamanuensis og mediesosiolog ved institutt for sosiologi og statsvitenskap på NTNU i Trondheim til Nettavisen.

Tallene er for små til at det er mulig å fastslå at virkelig det er Siv Jensens Israel-støtte som gir partiet fremgang, men ifølge tv2nyhetene.no mister KrF flere velgere til Frp.

- Vi vingler ikke
Det gjør Frp-formannen glad.

- Jeg synes alltid det er hyggelig når vi gjør det bra i målinger. Og hvis folk ser gjennom den hule retorikken som våre motstandere bruker, så gjør det meg veldig fornøyd. Vi vingler ikke, og det er forhåpentligvis også det velgerne nå ser, sier Jensen.

- Står du fortsatt inne for at det var greit å holde talen?

- Jeg kommer aldri til å la være å bruke ytringsfriheten. Det er det viktigste vi har i frie demokratier. Ikke tale om at vi skal la oss true til taushet, sier hun.

Det har ikke lykkes Nettavisen å komme i kontakt med KrF-leder Dagfinn Høybråten.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken