Gå til sidens hovedinnhold

Dette kan være en gullgutt

Målmaskinen Ola Kamara kan bli god som gull for Strømsgodset.

LILLESTRØM - GODSET 1-1: Det er ikke ofte Strømsgodset spiller en hel omgang uten å skape store målsjanser, men det skjedde mandag kveld i bortekampen mot Lillestrøm.

Åråsen er en fryktet arena for tippeligalag, og Ronny Deilas gulljaktende disipler måtte vente lenge før det ble scoring.

Heldigvis er åpne dører i forsvaret noe som hører fortiden til. Laget som i 2010 slapp inn to mål per kamp, har denne sesongen kun sluppet inn 20 baklengsmål.

Et selvmål på overtid mot Lillestrøm ble sesongens 20. - og det kostet laget to viktige poeng.

Lars-Christopher Vilsvik var uheldig og styrte ballen inn i eget mål et par minutter på overtid.

Dermed ble det ikke noe av det som lenge så ut som en heldig borteseier.

- Jeg synes at vi hevet oss offensivt i annen omgang. Mot slutten ble vi for feige og sto i forsvar. Slike ting må vi lære av. Ett poeng er uansett kjempeviktig i en tøff bortekamp. Jeg er stolt av gutta, sa Godsets trener, Ronny Deila, til TV 2.

Den forløsende scoringen kom først etter 60 minutters spill. Bjørn Helge Riise slo en feilpasning på egen banehalvdel, og noen sekunder senere hadde Ola Kamara styrt et innlegg fra Øyvind Storflor i mål med låret.

Det var ikke vakkert, men det var viktig.

Viktig ser også Ola Kamara ut til å bli. 23-åringen har scoret fem mål på sine fire seriekamper etter at han ble leid inn fra østerrikske SV Ried.

Drammensklubben, som tok sitt hittil eneste seriegull for 43 år siden, befinner seg to poeng bak serieleder Rosenborg når to tredjedeler av sesongen er unnagjort.

Litt av æren må tilskrives flaks og dårlig effektivitet hos Lillestrøm, som skapte flere farligheter foran Adam Larsen Kwarasay før selvmålet til Vilsvik kom.

- Vi var klart, klart bedre enn Godset. Kanskje burde vi hatt alle tre poengene. Vi skyter i tverrligger og i stolpen, og det var mer enn fortjent at vi fikk 1-1, sa LSK-trener Magnus Haglund.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken