Gå til sidens hovedinnhold

Dette koster deg lappen og 6000 kr.

Dårlig sikt kan bli svært dyrt.

(iOslo.no) I 2006 fikk over 300 personer bøter for å ha kjørt uten tilstrekkelig utsyn. Ved utgangen av november i år hadde 199 sjåfører blitt bøtelagt for samme forseelse. Flere av bilistene har bare utkikkshull på noen få centimeter, skriver Newswire .

Flesteparten av bilistene som blir bøtelagt får et forenklet forelegg på 2000 kroner. Men det kan fort bli dyrere enn som så.

- Når det er opplagt at bilføreren ikke har gjort noen ting for å fjerne is, blir det inndragning av førerkortet i tre måneder. I tillegg vanker det en bot på 6000 kroner, sier politiinspektør Egil Brekke ved Oslo politidistrikt.

Han forteller at bilistene skjønner hvorfor de blir stoppet når politiet vinker dem inn til siden. Selv kan ikke Brekke huske en eneste sak som har gått til retten, fordi alle vedtar forelegget på stedet.

Som regel blir bilistene stoppet fordi halve frontruten er nediset eller at vinduene er dugget igjen etter oppstart. Brekke er klar over at politiet stopper svært få av bilistene som kjører med nedisete vinduer.

- Mange rekker å tine vinduene på småveiene som går inn til de større fartsårene. Det kan bety at de kjører med elendig sikt en kilometer eller to i boligstrøk, der det ofte er mange barn, sier Brekke.

Det har ikke lyktes iOslo.no å få en kommentar fra Trafikkorpset i Oslo politidistrikt.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå