Gå til sidens hovedinnhold

Dette må være en svenskevits

Både Knugen og Mikael Persbrandt skal på vannvogna.

Den svenske kongen og skuespiller Mikael Persbrandt er superduoen som skal skape blest om BMWs miljøbil.

Kongen og Persbrandt anses som gode ambassadører for miljøbilen, og i disse dager har begge fått et eksemplar av den nye Hydrogen 7. Bilen slipper ut bare vann når den drives av hydrogen.

Det er muligens ei ripe i lakken at begge to har et frynsete rykte bak rattet?

BMWs ansikt utad
Kong Carl XVI Gustaf, Hertug av Jämtland og konge av Sverige skal sammen med den populære skuespilleren Mikael Persbrandt være BMW Hydrogen 7s ansikt utad, skriver Dagens Media.

Det skuespilleren og den svenske kongen har til felles er altså at begge sliter noe med trafikkreglene. Kongen har tidligere vist at han ikke alltid husker å betale for bensinen, og han har også en viss erfaring med BMW. I offisielle sammenhenger sverger kongen til Volvo - med privatsjåfør.

På privaten derimot tar kongen rattet i egne hender, som i 2005 da han krasjet i en rundkjøring i Norrköping. I en splitter ny BMW M3.

Persbrandt på sin side har tidligere blitt dømt for fyllekjøring, både på veien og til vanns.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

BMW Sverige er derimot ikke redd for at skuespillerens trafikale rulleblad vil gi feil assosiasjoner.

- Nei, det er jeg ikke urolig for. Mikael er en person som er kjent for sin motorinteresse. Han liker dessuten 7-serien fra før, sier Ellsäter.

- Kult at kongen skal kjøre
Hydrogen 7 er verdens første hydrogendrevne bil som settes i serieproduksjon. Den eksklusive tyskeren er basert på BMWs 7-serie, men i motsetning til standardutgaven drives motoren av flytende hydrogen og bensin.

Bilen, som har en seks liters V-12 under panseret, har bare blitt produsert i et hundretall eksemplarer, og BMW-konsernet er svært selektive med hvem de plasserer bak rattet.

- Vi vil at flere enn bare motorjournalister skal ha mulighet til å teste bilen som bare slipper ut vann, sier Fredrik Ellsäter, markedssjef i BMW Sverige.

- Vi synes det er kjempekult at kongen skal kjøre bilen. Kongen er en person som er kjent for sin motorinteresse og engasjement for miljøet, sier Ellsäter.

Mer om bil, MC og trafikk finner du i Nettavisen Motor.

Kommentarer til denne saken