Gå til sidens hovedinnhold

Dette Madrid-spørsmålet dukket Ødegaard unna

16-åringen var lite pratsom om Real Madrid-livet.

MARBELLA (Nettavisen): Etter at det tidlig i vinter ble klart at Martin Ødegaard skulle spille for Real Madrid, har det blitt litt roligere rundt den mye omtalte vidundergutten.

Ikke fordi at interessen har blitt mindre, men fordi den spanske storklubben har gjort en god jobb med å skjerme juvelen fra pressen og kun tillate små korte intervju i ny og ne.

Mandag møtte imidlertid Ødegaard og resten av det norske landslaget til samling i spanske Marbella og Ødegaard var spilleren de fleste journalistene hadde tatt turen for å møte.

Lite å si
Som vanlig var det likevel en ordknapp Ødegaard som møtte norsk presse og flere av spørsmålene ønsket ikke unggutten å svare på. Nettavisen fikk ett minutt alene med stjernen og bragte det faktum at klubblaget Castilla nå står med fire strake tape i ligaen på banen.

Nettavisen spurte videre om Ødegaards siste opptreden for klubblaget, som var svært svak, men fikk ikke akkurat noen dyptgående analyse tilbake fra unggutten.

- Nå er jeg på landslagssamling og vil snakke om landslaget, sier Ødegaard til Nettavisen.

I møtet med Rayo Vallecano nylig klarte Ødegaard så absolutt ikke å sette sitt preg på kampen og ble mer en statist enn en nøkkelspiller. I andre omgang ble nordmannen byttet ut.

- Det har vært en lærerik tid så langt. En fin erfaring, noe mer vil jeg ikke si, sier Ødegaard.

Til tross for at det har vært noen tøffe kamper for 16-åringen på det tredje nivået i Spania, er drammensgutten likevel klar på at han har blitt en bedre spiller i løpet av tiden i Madrid.

- Jeg blir bedre og bedre, dag for dag. Jeg trener godt og får trent med et godt lag flere ganger i uken. Det er jeg veldig fornøyd med, sier landslagsspilleren til Nettavisen.

Rolig Høgmo
Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er heller ikke urolig for unggutten.

- Jeg så kampen det refereres til (mot Rayo). Det var en kamp med tørt kunstgress og ikke de beste forholdene. Det var god læring for Martin. Han har gledet seg til å komme hit på samling, sier han.

Høgmo er heller ikke bekymret for at nivået i Segunda B er for dårlig.

- Når det gjelder Martin, vil jeg understreke det samme som jeg sa om Mats Møller Dæhli da han kom inn i laget, at han har framtiden foran seg. Han skal få skynde seg langsomt, sier Høgmo om Ødegaard.

- Han har kompetanse til å bidra på landslaget, det er derfor han er med. Jeg vil trekke en parallell med Stefan Johansen, en spiller som har fått sitt internasjonale gjennombrudd nå den siste tiden. Stefan er åtte år eldre enn Martin og har først slått til for alvor nå. Martin må ta dette steg for steg, sier han.

Lørdag venter særdeles tøff motstand for Norge i EM-kvalifiseringen, nemlig Kroatia. Nasjonen har flere spillere som er regnet blant verdens beste, som Ødegaards lagkompis Luka Modric.

- Kjenner Modric litt
Ødegaard er enig i at kroaten har ekstreme kvaliteter.

- Jeg kjenner ham jo litt nå. Jeg trener med ham og ser han på TV stadig vekk. Han er en utrolig god spiller, sammen med flere andre fra Kroatia. Det blir en tøff match, sier Ødegaard til Nettavisen.

- Jeg tror likevel vi kan få poeng fra kampen. Det handler ikke om å stoppe enkeltspillere, men om å stoppe dem som et lag. Vi må gjøre det vi er gode på og fortsette der vi slapp i fjor høst.

Lagkompis Mats Møller Dæhli tror heller ikke Ødegaards kunnskap om Modric og midtbanemannens eventuelle svakheter, er nøkkelen til å stoppe kroatene.

- Nei, vi må ha kunnskap om ham og de andre spillerne, alle sammen, sier han med et smil.

Møtet med Kroatia spilles i Zagreb lørdag. Norge står med ni poeng fra fire kamper i EM-kvalifiseringen og henger bra med. Kroatia er hakket bedre med sine ti poeng.

Reklame

Slik får du den beste renten på boliglånet

Kommentarer til denne saken