MANCHESTER UNITED - CHELSEA 1-2:

Manchester United uten Wayne Rooney.

Chelsea uten Didier Drogba.

Kampen mellom de to storlagene i Premier League var helt åpen før dommer Mike Dean blåste i gang oppgjøret på Old Trafford lørdag ettermiddag, og spenningen dreide seg ikke minst om hvordan de to lagene ville løse angrepsspillet uten de to respektive toppscorerne.

Og det skulle til slutt vise seg at Chelsea trengte nettopp Didier Drogba for å kapre de tre poengene mot rivalene fra Manchester, ettersom innbytteren scoret 2-0-målet for gjestene ti minutter før slutt - et mål som for øvrig skulle vært avblåst på grunn av offside.

- I en kamp av en slik betydning trenger man dommere som holder høy kvalitet og i dag var ikke de til stede. Det var en elendig prestasjon, sier United-manager Sir Alex Ferguson. Skotten erkjenner nå at Chelsea er favoritter til seriegullet.

- Chelsea er favoritter nå, ingen tvil om det. Jeg er sikker på at vi kommer til å svare, men vi kan vinne de siste fem kampene og ikke ta ligagullet.

- Reagerte perfekt
Etter kampen hylles Drogba av lagkameraten Florent Malouda, som selv spilte en svært god kamp og ble kåret til banens beste spiller.

- Måten Didier reagerte på da han ble satt på benken, er den perfekte måten å reagere på, sier franskmannen til Sky Sports.

- Vi har et sterkt lag, og vi scorer mye mål. Det må vi ikke glemme, og Didier forstår det, forklarer Malouda, som mener manager Carlo Ancelotti gjorde et perfekt laguttak til oppgjøret.

Samtidig vedgår han at Chelsea hadde en fordel til lørdagens kamp, ettersom Manchester United var i aksjon i Champions League tidligere denne uken.

- Ja, det er åpenbart. Når man spiller Champions League-kamper bruker man masse energi. Du kunne se det da kampen startet, og det var derfor vi åpnet i et så raskt tempo, forteller Malouda.

Chelsea overtok ledelsen på tabellen etter lørdagens seier, og leder an i kampen om å sikre seg ligagullet i England. Men midtbanespilleren vil ikke ta tittelen for gitt på noen som helst måte.

- Det er fem kamper igjen. Vi har gode muligheter, men det kommer til å bli veldig, veldig tøft, mener kampens beste spiller.

Hælspark
20 minutter ut i kampen gjorde nevnte Malouda og Joe Cole sitt for å overbevise manager Carlo Ancelotti at Chelsea klarer seg selv uten Didier Drogba på topp.

Da tok førstnevnte Malouda ansvar, og stormet forbi Antonio Valencia og inn i Manchester Uniteds 16-meter. Franskmannen kom seg til dødlinjen og la ballen 45 grader ut i feltet, hvor Joe Cole feilvendt, men på elegant vis, styrte kula i nettmaskene.

Gjestene hadde fått den åpningen de bare kunne drømme om, og hjemmefansen på Old Trafford pisket sitt lag fremover på banen for å jakte på utligningen. En utligning som fort kunne kommet knappe ti minutter senere.

Etter 28 minutter kombinerte nemlig Ji-Sung Park fint med Dimitar Berbatov, før han ble lagt i bakken av Yuri Zirkhov innenfor straffefeltet. 76.000 tilskuere, minus Chelsea-svingen, ropte på straffespark, men dommer Dean vinket Park opp igjen.

Like etterpå var det gjestene som ropte på straffe, da Nicolas Anelka ble løpt overende av Gary Neville på motsatt side av banen.

Heller ikke denne gangen valgte dommeren å peke på straffemerket, og lagene gikk til pause med 1-0-ledelse til bortelaget.

United-press
Chelsea åpnet andreomgangen forrykende: Bare tre minutter etter hvilen var laget svært nær ved å doble ledelsen.

Deco spilte igjennom landsmannen Paulo Ferreira, som fra skrått hold alene mot Edwin Van Der Saar imidlertid ble litt for ubesluttsom. Avslutningen strøk til side for målet - akkurat for løs til å kunne true United-keeperen, og akkurat for hard til at Nicolas Anelka rakk å tuppe ballen i nettet.

Og dermed var tiden etter hvert inne for at vertene, som til nå hadde vist seg som forholdsvis tannløse uten Wayne Rooney på topp, skulle våkne for alvor.

Kvarteret ut i annen omgang begynte nemlig Manchester United å produsere sjanser på løpende bånd, i takt med at hjemmepublikummets engasjement stadig økte.

Men litt for ofte klarte ikke United-spillerne å finsikte avslutningene. Et hardtarbeidende Chelsea-forsvar hindret vertene i å få uttelling på mulighetene, og på motsatt side av banen befant det seg en spiller som ikke trenger mange sjanser før ballen sitter i nettet.

Innbytterne i fokus
Etter 70 minutter ble Didier Drogba byttet inn for Nicolas Anelka, og ivorianeren trengte ikke lang tid på å vise hvorfor han jakter toppscorertittelen i årets Premier League.

Ti minutter før full tid sendte innbytter Salomon Kalou ballen videre til en offisdeplassert Drogba, men assistentdommeren valgte likevel å holde flagget nede. Spissen takket og bukket, og fra skrått hold dunket han ballen opp i nettaket bak en sjanseløs Van Der Saar.

Men selv med 2-0-ledelsen skal man aldri avskrive Manchester United.

Hjemmelaget gikk rett i angrep, og på venstrekanten klarte Nani å komme seg til dødlinja og slå inn.

Peter Cech bokset ballen rett i beina på en annen innbytter, Federico Macheda, som kranglet ballen over mållinjen.

Også dette målet var omdiskutert, ettersom flere Chelsea-spillere mente italieneren brukte hånda som hjelpemiddel for å score, men igjen valgte dommer Dean å godkjenne målet.

Det ble imidlertid ikke flere mål i kampen, på tross av et massivt United-press på overtid, og dermed er det Chelsea som overtar tabellteten i Premier League - to poeng foran Manchester United, når fem kamper gjenstår.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!