Mandag falt dommen i den såkalte terrorplanleggingssaken i Oslo tingrett. Det alvorligste punktet i tiltalen er forberedelser til terrorhandling gjennom inngåelse av terrorforbund.

Det er første gang noen dømmes for terrorplanlegging i Norge. Saken gjelder planlegging av terror rettet mot Jyllands-Posten og den danske tegneren Kurt Westergaard.

- Helt akseptabelt
Avistegner Kurt Westergaard har vært spent på dommen og har mandag fulgt med på norsk TV fra sitt hjem i Århus.

Han omtaler dommen mot de tre som tilfredsstillende.

- Når man sammenligner dommen med at den unge mannen, som trengte seg inn i mitt hjem og forsøkte å drepe meg, fikk ni års fengsel, så synes jeg det er helt akseptabelt, sier Kurt Westergaard, ifølge bt.dk.

Dommen
Mikael Davud blir dømt til fengsel i sju år for planlegging av terrorhandling. 606 dager går til fradrag for utholdt varetekt.

Shawan Sadek Saeed Bujak blir dømt til fengsel i tre år og seks måneder for planlegging av terrorhandling. 606 dager for utholdt varetekt går til fradrag.

David Jakobsen blir frifunnet for hovedpunktet i tiltalen, men blir dømt for innkjøp av stoffet hydrogenperoksid som kan brukes til å lage bomber. Han ble dømt til fire måneders fengsel. Dommen regnes som hans vedkommende som sonet på grunn av utholdt varetekt.