Gå til sidens hovedinnhold

Dette misunner verden oss

Et bilde fra Oslo nyttårsaften tatt av en amatørfotograf hylles på nettsider over hele verden. Neste år kan det være slutt.

(iOslo.no) I dagene etter nyttår har dette bildet poppet opp på nettsider og blogger fra fjern og nær. Og det var litt av et skue fotograf Bjørn Christian Tørrissen (35) fanget inn i kameraet - to minutter over midnatt. Det var rett og slett lys overalt.

Neste år er det forbudt for folk å skyte opp vanlige raketter - og dermed kan nyttårshimlene framover bli betraktelig mindre fargerike.

- Kanskje siste sjanse
- Det er tatt på Frognerseteren ved siste stopp på banen. Det er tatt midt i skogen, ved en liten restaurant. Der er det en liten plattform, sier Tørrissen til iOslo.no.

Hobbyfotografen bor i Oslo, og dro opp på Frognerseteren fordi dette kunne være siste sjanse til å se så mye fyrverkeri.

- Jeg hadde ikke forpliktet meg til noe, og jeg så at det var veldig fint vær. Men jeg var bare heldig med bildet, sier han beskjedent.

Han synes det er gøy at så mange synes bildet er spektakulært. Blant annet er det en leser som lurer på når «neste fly til Oslo går» - mens andre er mer bekymret over risikoen for branner.

Her er også en video fra YouTube som viser fyrverkeriet i Oslo - i rask film. Ingen tvil om at mye penger går opp i luften her:

HTML EMBED

- Skal ha litt flaks
- Er oppmerksomheten gøy?

- Ja, jøss. Det er jo det. Jeg har gitt ut en reisebok, og reiser mye. Jeg har redusert jobbingen for å kunne reise. Så begynte jeg å fotografere, og opprettet siden www.iposeogsekk.com. Der har jeg lagt ut en del bilder fra steder som ikke andre har reist til. Det er mange som finner fram fordi de søker på bilder, sier han.

Det siste bildet fra nyttårsaften har han ikke gjort noe selv for å spre rundt. Det ble bare oppdaget.

- Jeg la ikke ut lenken selv en gang. Det er noen andre som hadde lagt det ut. Og så fikk jeg plutselig tusenvis av treff på sidene. Jeg har fått mange henvendelser fra folk som vil ha det i høyere oppløsning. Det er også mange som er inne og ser på de andre bildene, sier han.

Og selv mener han at dette langt fra er det beste bildet han har tatt.

- Nei, absolutt ikke. Jeg har tatt mange som er bedre enn det. Jeg bare satt kameraet på et bord, og knipset. Jeg har litt peiling, men man skal ha litt flaks også, sier han ærlig.

Les flere saker fra iOslo.no.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken