Gå til sidens hovedinnhold

Dette opplevde aldri Gamsten, Riise og Carew

- Vi hører det på oppvarmingen, sier Håvard Nielsen.

NORGE - ESTLAND 0-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Morten Gamst Pedersen, John Arne Riise og John Carew er de største og mest omtalte profilene det norske landslaget har hatt på 2000-tallet, men til tross for hederlige forsøk, har ingen i den trioen blitt noen store ungpikeidol, en status som stort sett er reservert popstjerner.

Gamsten gjorde i sin tid inntrykk med sin boybandinspirerte låt, Riise smeltet hjerter med sin røde Ferrari og Carew brukte vesker de fleste jenter ønsker seg, men fotballheltenes plakater hang nok likevel ikke på mange jenterom.

15 år gamle Martin Ødegaard har imidlertid på et snaut år kapret flere hjerter enn de som tilhører fotballfans. Da Norge møtte Estland til privatkamp onsdag kveld, kunne man høre elleville jenteskrik fra pressetribunen da unggutten varmet opp. Jenteskrik vi oftest hører i forbindelse med popstjerner som Justin Bieber og finske Isac Elliot her hjemme i Norge og ellers i verden.

Men med 15-åringen på landslaget og på forsiden av de fleste norske nettaviser daglig, har landslaget plutselig en helt ny fanskare.

- Spør om Ødegaard
Tidligere landslagsspiss og englandsproff Egil Østenstad oppsummerte dette Ødegaard-fenomenet greit på Twitter underveis i Estland-kampen.

«To av mine døtre er ikke interessert i fotball. Før det er spilt 20 minutter har begge spurt om Ødegaard spiller. #fenomen», skrev han på nettsamfunnet.

Også på klubbplan har trykket rundt Ødegaard vært stort og i et eksklusivt intervju med Nettavisen denne uken snakket Buskerud-gutten litt om nettopp dette og forteller at han etter en kamp måtte «smugles» ut.

Etter Estland-kampen sa 15-åringen følgende om den enorme jubelen han mottok på Ullevaal stadion da han ble byttet inn i andre omgang.

- Det er spesielt at de jubler sånn. Jeg setter pris på det. Jeg får gåsehud.

- Hører jentehyl
Lagkompisene har også merket seg at landslaget plutselig har fått en helt ny gruppe supportere, noe de mener er utelukkende positivt.

- Selvfølgelig! Det er bare hyggelig og bra at folk kommer. At det er mange unge jenter gjør ikke noe, vi vil gjerne fylle Ullevaal stadion. Det er mye kult og mye bra i vente, så de som ikke har sett Martin enda, må komme, sier Tarik Elyounoussi til Nettavisen.

Håvard Nielsen har også fått med pikehylene fra tribunen.

- Det har vært veldig mye rundt Martin. Han har blitt såpass god, i så ung alder, og er et så stort talent, da er det naturlig at det blir slik. Vi hører også at det er mange som skriker, spesielt unge jenter, under oppvarmingen. De skriker etter Martin og Mats (Dæhli), sier Nielsen til Nettavisen.

- Men det er bare bra at det kommer enda flere folk på kamp på grunn av dem. Da blir det mer fokus på oss andre, også. Så får heller vi spillerne prøve å holde et fokus på fotballen og det som skjer på banen, sier spissen.

- Kos deg, Martin!
Stefan Johansen har kun én oppfordring til Ødegaard.

- Han får mye oppmerksomhet, men takler det fint. Jeg håper han koser seg med det, sier den norske midtbanemannen til Nettavisen.

Og selv om møtet med Estland i Oslo onsdag kanskje kunne minne om en Justin Bieber-konsert - tafatt og kjedelig, gjorde i hvert fall Ødegaard noe som den kanadiske helten ikke alltid er i stand til, nemlig imponere flere enn bare tenåringsjentene.

Ødegaard kom inn for Mats Møller Dæhli i andre omgang og var svært involvert i Norges jakt på et utligningsmål på Ullevaal stadion, selv om det aldri ble noe nettsus.

Nå mener flere, blant annet Nettavisens sportsredaktør, at landslagssjef Per-Mathias Høgmo må bruke unggutten fra start mot Aserbajdsjan søndag.

Kommentarer til denne saken