Gå til sidens hovedinnhold

Dette røde korset ga verdensrekord

935 mennesker og én hund stilte opp i rød poncho på rekordforsøket til Røde Kors fredag ettermiddag.

Verdens største menneskelige røde kors ble dannet på taket av Operaen i Oslo på fredag. Handlingen er ment som «kick off» til morgendagens nasjonale innsamlingsaksjon.

- Det fantes en gammel uoffisiell rekord fra USA. Der samlet de cirka 500 mennesker til et kors. Den slo vi med glans, forteller medierådgiver i Røde Kors, Astrid Arnslett, til Nettavisen.

Arnslett forteller at de har gått for en Guiness Rekord i samme slengen, og at de etter all sannsynlighet oppnådde en rekord i den prestisjetunge boken.

- Vi hadde vitner og alt som krevdes fra Guiness. Slike ting tar tid å få godkjent, men vi tror og håper på at det gikk i boks, sier hun.

Håper på 5 millioner
Til stede på rekordforsøket var turister, skoleklasser og bedrifter. Arnslett og initiativtaker Ingrid Gauden håper responsen er like god når bøssene deles ut på lørdag.

- Vi har som mål å samle inn hele fem millioner kroner, opplyser Gauden.

Pengene går blant annet til gjenoppbygging- og redningsarbeid på Haiti. Generalsekretær i Røde Kors, Børge Brende, minte folket på at tilstanden i Haiti fremdeles er alvorlig.

- Et tall som tilsvarer hele Oslos befolkning er fremdeles hjemløse. De heldigste har et lite telt. De har det vondt, og rammes som verst av sykdommer, sa han.

Medmennesker
Oslo-ordfører Fabian Stang kom syklende til fredagens arrangement. I sin appell skrøt han av Røde Kors, og menneskene som hadde møtt opp.

- Jeg blir glad for å se at så mange har møtt opp for å vise hvilke gode medmennesker de er, sa Stang.

Kommentarer til denne saken