ULLEVÅL (Nettavisen): Egil Olsen har fått sving på det norske landslaget i fotball for andre gang i trenerkarrieren. Norge ligger på tolvteplass på rankingen til det internasjonale fotballforbundet – en plassering de fleste nok vil omtale som smigrende.

Det er imidlertid én stor forskjell på Drillos I og Drillos II – målproduksjonen. Norge scoret 1,99 mål per kamp under hans første periode. Nå er snittet bare 1,44.

Må skape mer
I 2011 har Norge bare scoret to mål på fire kamper. Til sammenligning har Danmark scoret seks mål på fire kamper og Sverige hele 14 på fem kamper.

- Vi har utviklet et spill som er i verdenstoppen når det gjelder defensiv trygghet. Utfordringen ligger naturligvis den andre veien. Skape mer. Det gjelder både dødballer, overganger og mot etablert forsvar, erkjenner Drillo.

- Vi kommer til å legge litt mer vekt på dette på treningene fram mot Island, legger han til.

Onsdag spiller Norge mot Tsjekkia på Ullevaal stadion. Foran denne kampen har Olsen bare hatt to treningsøkter til rådighet. Det gir lite tid til å trene på å skape sjanser og mål.

Det er uansett først mot Island (2. september) og Danmark (6. september) det virkelig gjelder. Norge befinner seg på andreplass i EM-kvalifiseringens gruppe H før de tre siste kampene, men på samme poengsum som både Portugal på første- og Danmark på tredjeplass.

En plass i EM-sluttspillet avhenger trolig av at Drillo lykkes med å få fart på sjanseproduksjonen.

Mot etablert forsvar
Mens mandagens økt ble brukt til restitusjon, kunne Drillo fokusere på offensiv trening på tirsdagens økt.

- Mot etablert har vi skapt veldig lite. Det var dette som sto på programmet: Å forbedre oss angrepsmessig når vi starter bakfra. Vi har jobbet veldig mye tidligere med overgangsspill og vi skal fortsette med det når vi har muligheten, men vi har skapt for lite mot etablert.

- Har du et bilde av hvordan det skal se ut når det fungerer?

- Til en viss grad. Nå snakker vi om forholdet mellom plan kontra frihet. Det er aldri bare plan eller bare frihet, og defensivt er det veldig mye plan og lite frihet. Offensivt prøver vi å finne balansen. Det er dette vi jobber med. Vi har noen knagger, men vi binder de ikke opp. Vi trener ikke noe særlig på det som har med trekk å gjøre. Vi skriver ikke opp på tavlen hvor ballen skal gå, sier Drillo til Nettavisen.

Onsdag får vi se om Norge har forbedret seg offensivt. Drillos scoret ikke mot Portugal eller Polen, og bare ett per kamp mot Litauen og Danmark.

HTML EMBED