Gå til sidens hovedinnhold

Dette svarte Bale på Real-spørsmål

Superstjernen fikk selvsagt spørsmålet på tirsdagens pressekonferanse.

Tottenham-stjernen Gareth Bale har i hele sommer vært koblet til det spanske storlaget Real Madrid.

Waliseren har vært tyst om de massive spekulasjonene i lang tid. Frem til nå.

På en pressekonferanse i forbindelse med landslagsoppdrag for Wales, ble Bale naturligvis spurt om sin egen fremtid.

Sa lite
Skuffende nok valgte medievante Bale å gjøre sitt ytterste for å unngå nye overskrifter.

- Jeg er veldig lei for det, men det er ikke tiden for å snakke om dette nå, sier Bale ifølge The Telegraph.

Allerede har den enkle kommentaren ført til store diskusjoner, og sitatet blir tolket i alle retninger. Hadde Bale gitt opp Real Madrid, da hadde han sagt det, mener noen. Andre mener at det diffuse svaret tyder på at Bale fortsatt holder Madrid-kortene åpne.

Gareth Bale var ikke å se i Tottenhams treningskamp mot Espanyol på White Hart Lane lørdag. Waliseren har slitt med skade i foten og har de siste ukene trent alternativt.

Mange har spekulert i om skaden ikke er like alvorlig som Tottenham har hevdet, men mandag kveld ble det også klart at Bale må stå over Wales privatkamp mot Iralnd. Han trente derimot lett med resten av landslaget mandag.

Likevel venter ikke Villas-Boas å se Bale i troppen som skal møte Crystal Palace i serieåpningen.

For tredje gang på rad leverte Tottenham-stjernen nok en strålende sesong i Premier League, scoret 21 mål fra midtbaneposisjon og røsket med seg det som kunne krype og gå av individuelle priser etter sesongslutt.

Bale ble kåret til årets spiller i Premier League forrige sesong, og har så langt gjort 42 mål på 146 ligakamper siden overgangen fra Southampton i 2007.

Tottenham betalte fem millioner pund for Bale den gang. Southampton fikk også bakt inn noen klausuler, deriblant at Saints skulle få 25 prosent av salgssummen dersom Bale selges videre.

Genistrek
Nylig ble det imidlertid vise seg at Spurs har gjort et aldri så lite genitrekk.

Året etter overgangen havnet nemlig Southampton i økonomisk uføre, og da så Tottenham og Daniel Levy sitt snitt til å kjøpe seg fri fra denne 25-prosentklausulen.

Tottenham betalte i 2008 tre millioner pund, ifølge Sports Direct, for å få denne klausulen strøket.

Dersom Bale blir solgt for 85 millioner pund, betyr dette at Southampton taper 18,25 millioner pund på salget av klausulen.

Det tilsvarer 164 millioner kroner etter torsdagens kurs. Det må legges til at engelske medier i disse dager opererer med flere tall her. Mange skriver at klausulen var på 25 prosent, men enkelte andre hevder at den var på 15 prosent.

Bale ble forrige sesong kåret til «årets spiller» og «årets unge spiller» av spillerforeningen i Premier League, og 23-åringen vant også spillerforeningens «årets spiller»-pris i 2010/11-sesongen. Han har i tillegg vært på «årets lag» de siste tre årene.

P.S. Vi følger overgangsvinduet direkte her.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken