Gå til sidens hovedinnhold

Dette tjener tippeligaklubbene på Europacup-suksess

Håpet lever for Molde, Rosenborg, Strømsgodset og Odd.

Det er duket for en spennende uke med kvalifiseringskamper til Champions League og Europa League når returoppgjørene i den tredje runden skal spilles.

Tirsdag tar Molde imot Dinamo Zagreb på Aker Stadion, og moldenserne har med seg et sterkt 1-1-resultat fra den kroatiske hovedstaden.

Hvis de regjerende seriemesterne slår ut Dinamo Zagreb går de videre til play off, som er siste hinder før et eventuelt gruppespill i Champions League.

130 millioner kroner
En plass i gruppespillet i Champions League vil også gi mye penger i Molde-kassa.

- Hvis Molde tar seg til gruppespillet vil de få rundt 14 millioner euro, i tillegg til markedsinntekter (TV-inntekter) og resultatbonus hvis de vinner eller spiller uavgjort, forteller administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, til Nettavisen.

Totalt vil dette tilsvare rundt 130 millioner kroner.

Tar Molde seg videre til play off, og ryker der, vil de uansett være sikret en plass i gruppespillet i Europa League. Det vil gi klubben rundt 50 millioner kroner.

Til sammenligning fikk Molde snaut 20 millioner kroner for å vinne Tippeligaen i fjor.

Med andre ord er pengene som kommer inn fra et eventuelt gruppespill meget viktig for klubbene.

- Dette viser hvor viktig det er å ta seg videre til et gruppespill i Europa. Klubbene vil både få spille mot bedre motstand og stå sterkere økonomisk. Dette vil igjen være positivt for norsk spillerutvikling og det norske landslaget, sier Øverland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Felles for de fire norske lagene er at de også vil få inn gode summer på billettinntekter ved et eventuelt gruppespill. Spesielt hvis de møter noen av de største europeiske toppklubbene.

Drøye 20 millioner
Rosenborg, Strømsgodset og Odd kan også ta med seg en god slant med penger hvis de tar seg helt til gruppespillet i Europa League.

- RBK, Odd og Strømsgodset vil få omlag 2,4 millioner euro hvis de når gruppespillet. I tillegg vil de få bonus for hver kamp de vinner eller spiller uavgjort i gruppespillet, samt en andel av markedspotten, forteller Øverland.

Det vil si at klubbene kan vente seg godt over 20 millioner kroner hvis de når gruppespillet.

Trønderne har det beste utgangspunktet for å ta seg videre, etter at de slo Debrecen 3-2 på bortebane i forrige uke. Torsdag møtes de til returoppgjør på Lerkendal.

Odd gikk på et 2-1-tap borte mot svenske Elfsborg, mens Hajduk Split vant 2-0 mot Strømsgodset i Kroatia. Også disse returoppgjørene spilles torsdag.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken