Gå til sidens hovedinnhold

- Dette var bedre nå, enn da vi slo Arsenal 5-1

Dramatisk på Anfield.

LIVERPOOL - ARSENAL 2-2:

Liverpools sesong er i ferd med å utvikle seg til et mareritt. Klubben har blitt slått ut av Champions League og seiler stadig akterut i ligaspillet.

I forrige serierunde ble det tap for erkerival Manchester United og søndag møtte Liverpool nok en topp fire-rival, nemlig Arsenal.

På Anfield var Liverpool best gjennom store deler av kampen, men Arsenal var effektive. Gjestene så ut til å vinne, men en sen scoring sørget for uavgjort.

- Fantastisk
Philippe Coutinho sendte Liverpool i ledelsen, men Mathieu Debuchy svarte kontant for Arsenal. I andre omgang scoret Olivier Giroud for gjestene.

Seks minutter på overtid, det ble lagt til hele ni minutter, på grunn av en skade, stanget Martin Skrtel inn utligningen og det ble 2-2.

- Det er ikke tvil om at vi burde vunnet denne kampen. Vi spilte fantastisk. Vi var bedre nå, enn da vi vant 5-1 sist sesong. Vi dominerte totalt. Det var fortjent at vi tok ledelsen, men så rotet vi det til, sier Rodgers ifølge BBC.

- Det er feil at vi sliter med organiseringen av laget, men vi tar noen dårlige avgjørelser. Det nytter ikke å gjøre det, om du vil holde nullen. Selv med ti mann på banen presset vi Arsenal og viste moral, sier manageren.

Presset på manager Brendan Rodgers har vært enormt de siste ukene og det vil nok ikke bli mindre etter kun ett poeng mot Arsenal. Forrige sesongs toer i Premier League er nå ni poeng bak West Ham, som ligger på fjerdeplassen.

Opp til Chelsea på topp er det allerede blitt 17 poeng.

Arsenal på sin side trengte sårt poenget søndag og klatret opp til en sjetteplass. Arsène Wengers menn står nå med 27 poeng.

To kjappe
Det var Liverpool som styrte det meste som skjedde i første omgang og spesielt på venstresiden med Lazar Markovic og Adam Lallana skapte vertene gang på gang overtall. Back Callum Chambers hadde en del å stri med.

Markovic har slitt innledningsvis i Liverpool-karrieren, men i de siste kampene har serberen stadig sett friskere ut. Søndag var han involvert i det meste.

Det var imidlertid Lallana som fikk Liverpools første sjanse da han ble tredd igjennom av nettopp Markovic. Kantspilleren avsluttet fra litt skrå vinkel, men skuddet gikk til side for mål og Arsenal-keeper Wojciech Szcezesny.

Vi måtte ventet i over 30 minutter før det ble en skikkelig stor sjanse på Anfield og igjen var Markovic sentral. Steven Gerrards pasning gikk via en Arsenal-spiller og fram til serberen, som tok med seg ballen mot mål. Avslutningen fra spissvinkel var god, men Szcezesny reddet med beina.

Det så ut til å gå mot 0-0 til pause, men så rett før hvilen skjedde alt på en gang. Først tok Philippe Coutinho med seg ballen, fyrte løs og satte den i mål via stolpen. En herlig scoring av den lille Liverpool-brassen.

Gleden ble imidlertid kortvarig. Arsenal fikk frispark rett etter og Alexis Sanchez slo inn. Mathieu Flamini headet videre mot navnebror Mathieu Debuchy og han fikk kranglet ballen i mål via hodet til Martin Skrtel.

Dermed var lagene igjen like langt til pause.

Giroud-mål
Andre omgang begynte med at Martin Skrtel fikk seg en smell i hodet og ble liggende nede. Etter en stund var den beintøffe stopperen på beina og med et par lag bandasje rundt skallen, kunne han fortsette i Liverpool-forsvaret.

Skrtel kunne likevel gjøre lite for å hindre at Arsenal tok ledelsen i det 64. minutt. Olivier Giroud og Santi Cazorla kombinerte flott og spilte seg igjennom Liverpools forsvar. Cazorla slo 45 grader ut til Giroud, som banket inn 2-1.

Liverpool hadde fram til dette i grunn dominert kampen stort og det var en kalddusj, men også litt typisk for de rødes sesong, at Arsenal scoret.

Vertene presset på mot slutten, men det ville seg ikke. På grunn av skaden til Skrtel ble det lagt til hele ni minutter, men overtiden åpnet ikke bra.

Innbytter Fabio Borini fikk sitt andre gule kort etter en høy støvel mot Santi Cazorla og italieneren måtte rusle rett i garderoben.

Selv med ti mann fortsatte Liverpool og presse på og i det 96. minutt skulle de få uttelling. Martin Skrtel steg til vers og sørget for uavgjort.

Dermed endte det 2-2.

Reklame

Slik kan du kjempe om en premiepott på 90 millioner lørdag

Kommentarer til denne saken