Gå til sidens hovedinnhold

- Dette var et samtaleemne i partiorganisasjonen

Partiledelsen i Frp fikk informasjon som gjorde at de burde tatt en prat med Trond Birkedal, hevder en kilde i partiet.

- Partiledelsen må ha visst om Trond Birkedals høye forbruk av unge gutter i to år. Dette har vært et samtaletema sentralt i partiorganisasjonen, sier en kilde i Frp til Dagsavisen.

Birkedals påståtte sex med et mindreårig FpU-medlem og at han skal ha filmet FpU-medlem Martin Bratland Andersen med skjult kamera på badet var likevel ting som ikke var kjent i partiet, sier den samme kilden til avisa.

Les også: - Mo visste om saken

Kilden mener likevel at ledelsen i partiet burde ha forholdt seg til informasjonen de fikk og tatt en prat med Birkedal.

Søndag ble Frp-politiker Trond Birkedal pågrepet og siktet for utuktig atferd. Samtidig trakk han seg som ordførerkandidat i Stavanger og fra alle andre verv i Fremskrittspartiet. Tirsdag ble siktelsen utvidet til å omfatte seksuell omgang med barn under 16 år.

Onsdag ble Birkedal varetektsfengslet i to uker, med brev- og besøksforbud.

I fengslingskjennelsen kommer det fram at 31-åringen har erkjent å ha snikfilmet flere personer.

Ifølge TV 2 Nyhetene skal seks personer har blitt snikflimet av Birkedal.

Onsdag fortalte Hege Salomon, bistandsadvokat til 17-åringen som har anmeldt Birkedal for et overgrep da han var 15 år, at ledelsen i Fremskrittspartiet ble orientert om saken.

Nestleder Per Sandberg i Frp sier til VG at han forutsetter at partiets regelverk er fulgt og at generalsekretær Geir Mo og FpU-leder Ove Vanebo - som skal ha blitt varslet om det påståtte overgrepet - har fulgt boken i sin videre håndtering av informasjonen.

- Dersom etterforskningen viser at regelverket ikke er fulgt, så vil det få konsekvenser. Men jeg er hundre prosent sikker på at regelverket er fulgt, sier Sandberg til VG.

Selv sier han at han verken har hørt rykter eller hatt kunnskap om de forholdene Birkedal er mistenkt for.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis