Gå til sidens hovedinnhold

- Dette var ikke dagen, Tottenham

Tottenham misbrukte gigantsjanser, og Gareth Bale ble tatt med buksene nede mot West Ham.

TOTTENHAM - WEST HAM 0-0:

Tottenham jakter fjerdeplassen i Premier League som gir kvalifisering til neste års Champions League, og i den anledningen valgte manager Harry Redknapp ut et mannskap det oser kvalitet av til hjemmekampen mot West Ham på lørdag.

For hør bare på dette: Aaron Lennon, Luka Modric, Gareth Bale og brasilianske Sandro på midtbanen.

Raphael van der Vaart som hengende spiss, og Jermain Defoe helt på topp.

West Ham kunne forvente seg et stormløp mot eget mål på White Hart Lane.

Store sjanser
Og det var nettopp hva som skjedde. Vertene åpnet offensivt, og etter bare fire minutter var de hvitkledde nær en ledelse. Men Michael Dawsons skudd ble stoppet av tverrliggeren, og da Jermain Defoe smalt ballen like utenfor fra god posisjon et par minutter senere, begynte man allerede å se tegnene på at dette kunne bli en frustrerende kamp for Tottenham.

Laget fortsatte å dominere spillet i første omgang, men klarte ikke å omsette sjansene til mål.

I den andre enden av banen fikk ikke West Ham slippe til ofte, men snaut midtveis i omgangen fikk Carlton Cole en enorm mulighet til å gi hjemmefansen en kalddusj. Alene med keeper reddet imidlertid Gomes mesterlig, og lagene måtte utrolig nok gå til pause uten scoringer.

Bale med buksa nede
Som om ikke spillet var morsomt nok i seg selv, fikk man seg en latter tidlig i omgangen, da Gareth Bale måtte ut på sidelinjen for å skifte sykkelshortsen han hadde under Spurs-shortsen (!).

Dommer Mike Dean hadde sendt Bale ut fordi fargene på undertøyet ikke matchet kampshortsen, og midtbanespilleren måtte skifte shorts opptil flere ganger før han til slutt fikk klarsignalet til å komme tilbake på banen - mens Harry Redknapp ikke så ut til å være spesielt imponert der han sto ved siden av 21-åringen.

Uten at han altså klarte å hjelpe sitt lag til å sette ballen i mål, men Tottenham skulle få enda flere muligheter i andre omgang.

Seks minutter etter hvilen fikk Defoe stå alene på fire meter og banke løs, men West Ham-keeper Robert Green klarte på mesterlig vis å avverge skuddet.

Utover i omgangen kom imidlertid West Ham bedre med i kampen, og kombinasjonen av hell og dyktig keeperspill reddet Tottenham fra å bli liggende under på eget gress.

Enorm Bale-mulighet
Redknapp svarte med å bytte ut Raphael van der Vaart til fordel for Roman Pavlyuchenko, og russeren markerte seg nærmest umiddelbart - uten at heller han klarte å overliste Green i West Ham-buret.

Så - fire minutter før full tid - fikk Tottenham den virkelig store sjansen til å avgjøre.

Vertene fikk frispark fra 20 meter, og Gareth Bale gjorde seg klar. Skuddet gikk i en herlig bue over muren og mot nærmeste kryss, men keeper Green ville igjen ha et ord med i laget. Sisteskansen fikk en finger på ballen, og klarte med det å slå den opp i tverrliggeren. Returen datt ned like foran målstreken, uten at noen Spurs-spillere klarte å sette ballen i nettet.

Det var bare ikke dagen for Tottenham, og det hele endte dermed uten scoringer - etter at Jermain Defoe misbrukte flere store muligheter på tampen.

Uavgjortresultatet betyr at Tottenham blir hengende etter i kampen om fjerdeplassen, der Chelsea ligger to poeng foran med en kamp mindre spilt.

Manchester City på tredjeplass er fire poeng foran Spurs.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken