En kort tempoetappe søndag er det eneste som skiller Alberto Contador fra en tredje sammenlagttriumf i Vuelta a España. Lørdag distanserte han Chris Froome med nye sekunder.

Sky-syklisten Froome gjorde en glitrende etappe fra Santo Estevo de Ribas de Sil og opp stigningen til Puerto de Ancares. Likevel holdt det ikke mot fullstendig overlegne Contador. Med bare noen hundre meter igjen til mål stakk Tinkoff-Saxo-rytteren fra og sikret etappeseieren.

- Å kjempe mot en rytter med den historien og kvaliteten som Froome har, motiverer meg. Sesongen har vært utfordrende og alle vet at Vueltaen ikke var mitt hovedmål. Jeg er uansett veldig lykkelig over å være her nå, sa Contador.

Froome trillet over målstreken 16 sekunder bak Contador, noe som gjør at han etter den nest siste etappen i rittet er 1.37 minutter bak. Søndagens avsluttende etappe, en snaut ti kilometer lang individuell tempo, innbyr ikke til store tidsforskjeller.

Sterkt håp

Alberto Contador kan med det i bakhodet legge seg til en god natts hvile før søndagens etappe. Han har tidligere vunnet det spanske Grand Tour-rittet i 2008 og i 2012.

- Gjennom hardt arbeid og litt flaks har jeg holdt meg helt i toppen gjennom rittet. Noe mer enn det kunne jeg ikke gjøre. Jeg håper bare at jeg kan holde ledelsen også søndag, sa Contador.

- Jeg tømte tanken virkelig i dag (lørdag) – for en kamp! Takk for all støtte, tvitret Froome etter etappen.

Breen langt bak

Alejandro Valverde ser ut til å ha et godt grep om 3.-plassen i Vueltaen. Han er 57 sekunder bak sin landsmann. Bak han følger Joaquin Rodriguez (1.18 min. bak) og Fabio Aru (1.21 min. bak).

For rittets eneste nordmann, Lotto-rytteren Vegard Breen, var lørdagens etappe litt for tøff. Han havnet til slutt på 138.-plass på lørdagens etappe – over halvtimen bak den spanske vinneren.

Sammenlagt innehar Breen 129.-plassen, 4.12.59 bak Contador. (©NTB)