SOGNDAL - ROSENBORG 1-2:

Rosenborg har ikke fått noe optimal start på årets sesong i Tippeligaen. For selv om laget fra Trondheim ikke har tapt så langt i ligaen, har det blitt en del uavgjort. Trønderne sto kun med ni poeng etter de fem første kampene.

Torsdag tok Per Joar Hansens menn tre viktige poeng borte mot Sogndal.

Dermed klatret RBK opp på en fjerdeplass på tabellen og har nå god kontakt med lagene foran. Molde topper tabellen med 15 poeng, RBK har nå 12.

Sogndal på sin side står fortsatt med fattige fire poeng og er nummer 14.

Sjokkåpnet
Det var kun spilt sju minutter da vertene tok ledelsen.

Logi Valgardsson slo hardt inn foran mål og Mahatma Otoo fikk stå helt alene i boksen. Spissen hadde få problemer med å styre ballen i mål.

Svakt forsvarsjobb av RBK, men det brydde hjemmelaget seg lite om.

28 minutter var spilt av kampen da gjestene fra Trøndelag slo tilbake. Stefan Strandberg fik hodet på ballen etter et innkast og stusset ballen videre til stopperkollega Tore Reginiussen. Han traff bra og det sto 1-1 i Sogndal.

Like etter kom Alexander Søderlund igjennom med keeper og burde ha sendt Rosenborg i ledelsen, men spissen klarte ikke å overliste Erik Dahlin.

Dermed sto det 1-1 til pause.

Fikk revansj
Etter hvilen skulle Søderlund få revansj for missen i første omgang.

Rosenborg brøt spillet og Mikael Dorsin fikk ballen ute på kant. Svensken la inn mot Søderlund og RBK-spissen kunne ikke unngå å sette inn 2-1.

Raskt og effektivt angrepsspill fra gjestene.

Sogndal ga ikke opp og i det 57. minutt var vertene nær utligning. Otoo forsøkte seg med en brasse etter litt klabb og babb og traff tverrliggeren.

Etter hvert roet kampen seg ned noen hakk og Rosenborg så ut til å ha kontroll på begivenhetene. Sogndal jaktet mål, men skapte lite.

Det hele endte med Rosenborg-seier og tre poeng til trønderne, selv om Songdal hadde et par veldig gode sjanser mot slutten av kampen.