Gå til sidens hovedinnhold

Dette vil Balotelli like svært dårlig

- Vil ha lagspillere, ikke berømte spillere.

NORGE - ITALIA 0-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Tirsdag kveld fikk Italia og trener Antonio Conte en drømmestart på EM-kvalifiseringen i møtet med Norge.

Spisskometen Simone Zaza og forsvarsklippe Leonardo Bonucci sørget for at de asurblå vant kampen med komfortable 2-0. Det kunne også blitt mer.

Både Ciro Immobile og ikke minst målscorer Simone Zaza fikk gode muligheter til å sende flere baller bak Ørjan Nyland på Ullevaal-matta. Bare tilfeldigheter stoppet Zaza fra å bli både to- og tremålsscorer i sin andre landskamp.

Stikk til Balotelli
Etter kampen var Conte full av lovord om sin ferske spissduo.

- De er begge moderne spisser som kan jobbe både offensivt og defensivt. Som alle andre kan de bli bedre, men de var farlige mot Norge, sier Conte.

- Vi har tatt et valg. Skal vi la unge spillere på 22-23 år få plass i troppen? Slik det er nå, består halve laget av dem. De er både vår nåtid og vår framtid.

Samtidig fyrer den italienske landslagssjefen av en liten salve i retning Liverpools omstridte stjernespiss, Mario Balotelli. Han var ikke med mot Norge, fordi han var suspendert. Veien tilbake til landslaget, kan bli lang.

- Jeg vil ha lagspillere, ikke berømte spillere, sier Conte til pressen.

- Jeg vil ha sultne spillere, det er det ingen tvil om. Spillere som er lagspillere, som bidrar til samhold i laget og ikke spiller for seg selv, sier han videre.

Balotelli måtte tåle mye kritikk for sitt spill under VM i sommer, der Italia røk ut i gruppespillet. Spissen fant nettet mot England, men virket tidvis også svært uinteressert i det rundt ham. Også ved mange tilfeller tidligere har Balotellis væremåte ført til problemer og kontroverser rundt Italias landslag.

Tidligere landslagstrener Cesare Prandelli listet opp Balotelli som én av grunnene til at han trakk seg etter sommerens VM-fiasko.

Den tidligere Inter- og AC Milan-spilleren byttet i sommer klubb fra sistnevnte til Premier League og håpet i støvellandet er nok at manager Brendan Rodgers og hans team skal få skikk på Balotelli og gjøre ham til en bedre lagspiller.

- Sulten spiller
Spissen Zaza, som til daglig spiller for Sassuolo i Serie A og tidligere har blitt omtalt som «Serie Bs Zlatan Ibrahimovic», imponerte som nevnt stort.

Conte, som altså har gitt 23-åringen sjansen, lot seg også imponere.

- Oppgaven til treneren er å se det som skjer på banen. Det jeg har sett i Zaza, var korrekt. Han har vist det i kamp mot meg tidligere. Han er en sulten, villig og stolt spiller. Jeg ønsker spillere som går foran som et eksempel. Lagspillere med stor L. Vi skal kjempe sammen for å glede Italia.

Til tross for at Italia hadde små problemer med å slå Norge, tror ikke Conte at vårt landslag vil bli noen kasteball i gruppe med Kroatia, Bulgaria, Malta og Aserbajdsjan. Treneren tror Norge er en outsider til å avansere fra gruppen.

- Det er et lag som blir vanskelig å møte for mange. Grunnen til at Italia gjorde det bra her, er fordi var konsentrert og systematisk, men for mange av de andre nasjonene vil Norge bli en tøff motstander, sier han.

Neste oppgave for Norge er møtet med Malta borte 10. oktober.

Kommentarer til denne saken