Tirsdag skled Emil Hegle Svendsen inn til OL-gull i skiskyting. Han slo Martin Fourcade i spurten på oppløpet, men det var bare så vidt.

Hegle Svendsen tok nemlig seieren på forskudd og slappet av, mens Fourcade kjempet febrilsk for å utnytte akkurat det.

Hele Norge satte hjertet i halsen, men fikk dyttet hjertet ned på riktig plass igjen da målfotoet viste at nordmannen tross alt var foran franskmannen i mål.

Onsdag tok tyskeren Stefan Luitz (21) dette med å slappe av før målstreken er passert, til nye høyder under storslalåmrennet i Sotsji-OL.

Han lå på andreplass bak suverene Ted Ligety til og med siste mellomtid før mål. Han var bare noen få meter fra sitt livs mest minneverdige øyeblikk da han mistet konsentrasjonen og klarte å hekte høyreskien i den siste porten i løypa.

- Det er så trist. Jeg kjørte så bra. Men «shit happens». Jeg er ute av rennet. Jeg vet ikke hva som skjedde. Det er veldig trist, spesielt fordi det er OL, sier Luitz til TV 2 Sporten.

Luitz passerte målstreken med den desidert beste tiden bak Ted Ligety. Tyskeren var 58 hundredeler bak amerikaneren, men 75 hundredeler foran nummer to.

- Ufattelig bittert, utbrøt TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

- Er det mulig? ropte ekspertkommentator Lars Elton Myhre.

- Det er tungt. Det er tungt, sukket Alsaker.

- Det var det beste du kanskje har levert noen gang, Luitz, konstaterte Myhre.

Han har bare vært på pallen to ganger og blant de ti beste fire ganger i verdenscupen. Andreplassen i storslalåm i Val d'Isere i desember 2012 er hans beste plassering.

Da førsteomgangen var over, var Ondrej Bank på andreplass, 93 hundredeler bak Ted Ligety. Luitz ville altså ha vært 35 hundredeler foran tsjekkeren.