Gå til sidens hovedinnhold

Dette vil ikke Rekdal svare på

- Det er ikke riktig tidspunkt, sier Vålerenga-treneren.

VALLE (Nettavisen): Forrige sesong ble Vålerenga nummer åtte i Tippeligaen. En plassering som nok ikke fikk mange til å juble i osloklubben.

Vi må tilbake til 2005 for å finne sist gang Vålerenga gikk til topps i den norske eliteserien, da under ledelse av Kjetil Rekdal.

Denne sesongen er den tidligere landslagshelten tilbake på Valle, og forventningene til klubben er som vanlig store. Det til tross for at Rekdal vil dempe dem.

Dette sa Rekdal til Nettavisen etter sin første trening med osloklubben i vinter:

- Alle er enige om at troppen må styrkes. Skal vi kjempe om medalje eller høyere, er det nødvendig. Men vi må også gjøre noe med de som er her, det er mulig å utvikle det også.

LES OGSÅ: VIF-spiller bøtelagt etter vold

- Ikke riktig tidspunkt
Mandag kunne Rekdal presentere sin første signering siden han kom tilbake. Daniel Fredheim Holm, som også spilte under Rekdal sist, er hentet inn fra Rosenborg.

Da Nettavisen snakket med treneren i forbindelse med denne signeringen, hintet han om at det ville komme flere inn porten, men ønsket ikke å være særlig konkret.

- Er det flere spillere på vei inn i VIF?

- Ja, det kan godt hende det kommer inn flere, men dette er ikke riktig tidspunkt å snakke om det, sier Rekdal til Nettavisen.

- Vi mangler en del kvalitet med tanke på å kjempe om de øverste plassene på tabellen. Vi skal bygge opp en stall sakte, men sikkert, for å få et slagkraftig lag, sier han.

- Hvilke lagdeler mener du må forsterkes?

- Det er to sider av denne saken. Vi har mange gode spillere her, og de må vi få gjort noe med, så de blir enda bedre. Vi må også ta vare på talentene som kommer junioravdelingen.

- i tillegg til dette må vi også skaffe oss noen flere spillere utenfra etter hvert, legger han til uten å ville gå inn på hvilke lagdeler han mener trenger friskt blod.

- Bedre og bedre
Rekdal har nå vært tilbake i Vålerenga en måneds tid, og synes ting så langt har gått bra.

- Det går den rette veien. Vi har fått en bra intensitet og et bra nivå på treningen. Vi har staket ut en kurs, som vi vil følge, og vi vil bli bedre og bedre, sier Vålerenga-sjefen.

Nykommer Daniel Fredheim Holm ønsker heller ikke å spekulere i hva Vålerenga trenger av forsterkninger i vinter, men er sikker på at det blir bra til slutt.

- Nå har ikke jeg trent med laget enda, og det er ikke så mange igjen av de jeg spilte med sist, bare en fire-fem stykker, så det er litt tidlig for meg å evaluere laget, sier han til Nettavisen.

- Men jeg er ganske sikker på at dette laget vil bli en medaljekandidat. Når, hvor og hvor lang tid det vil ta, det kan jeg ikke svare deg på akkurat nå, sier angriperen.

Hvordan Vålerenga vil se ut i 2013-sesongen for vi trolig et bedre svar på 16. mars. Da serieåpner klubben mot Brann.

Kommentarer til denne saken