MANCHESTER UNITED - QPR 4-0:

Etter de tre første serierundene denne høsten sto Manchester United bokført med to poeng. Frelseren Louis van Gaal hadde ikke helt klart å sette sitt stempel på laget og flere av prestasjonene hadde vært langt under par.

I nederlenderens fjerde ligakamp som United-sjef, mot QPR lørdag, løsnet det endelig for storlaget. Mye takket være en veteran og noen nykommere.

Angel Di Maria, Marcos Rojo og Daley Blind, alle kjøpt inn i sommer, fikk sin hjemmedebut for klubben og førstnevnte tegnet seg på scoringslisten.

- Hint av Scholes
Ander Herrera, som også ble hentet inn i sommer, kunne også juble for sitt første mål i United-trøyen i løpet av møte med Harry Redknapps menn.

Wayne Rooney ville ikke være noe dårligere og fant også nettet. Etter hvilen fant også Juan Mata nettmaskene og sørget for en komfortabel seier.

Både Di Maria og Herrera høstet ros fra ekspertene i TV 2s studio.

- Det Di Maria gjør er kjempeeffektivt. Denne mannen spurter når han har ballen. Det er «bånn pinne» og så er de andre spillerne vekk. Det er gøy å se på en slik spiller, sier ekspert Erik Thorstvedt om argentineren i studio.

Di Maria selv var også godt fornøyd med hjemmedebuten.

- Jeg er glad for å få et mål i min første hjemmekamp. Målet var noe vi har trent på denne uken, så det er ikke overraskende at ballen gikk inn, sier han.

Per-Jarle Heggelund på sin side tror Herrera vil bli viktig for United.

- Det er et hint av Paul Scholes i han. Og United trenger midtbanespillere som kan score mål. Vi vet Herrera er målfarlig og han kommer til å score mye.

I andre omgang ble også spissen Radamel Falcao byttet inn, til ellevill jubel fra hjemmefansen. Hyllestene hadde allerede begynt mens Falcao varmet opp.

- Det er noen her som jubler som om United skulle ha scoret et avgjørende mål i det 90. minutt, påpekte sidekommentator Petter Myhre hos TV 2.

- Kan bli bedre
Lørdagens resultat betyr at United nå står med fem poeng og klatrer opp til en niendeplass. Kampen forsterker også inntrykket av at QPR er blant de aller svakeste lagene i Premier League denne sesongen. Harry Redknapps menn har tre poeng etter fire kamper og har kun scoret ett mål så langt i høst.

- Som trener er du alltid fornøyd når du holder nullen og vinner, men jeg mener vi kan bli mye bedre. Dette er en god start, sier Louis van Gaal.

- Nå skal vi analysere dette. Etter 1. september fikk vi bare to-tre dager sammen som et lag og nå har vi flere spillere tilbake fra opphold med landslaget. Noen, som Falcao, sliter med jetlag. Vi har også Rafael da Silva, som ikke har spilt 90 minutter ennå denne sesongen, sier manageren.

Under tiden som hovedtrener i Bayern München fikk van Gaal også en dårlig start på sesongen, men slo grusomt tilbake og vant tittelen.

- Ja, assistenten min da, som nå jobber i Arsenal, påpekte det samme. Kanskje dette er et signal, sier Manchester United-sjefen.

Åpnet kontoen
United stilte med flere av sine nykommere fra start og to av dem skulle presentere seg litt ekstra i første omgangen mot gjestene fra London.

Vertene hadde et godt grep om kampen fra start av og etter et kvarter kom både Robin van Persie og Ander Herrera i god posisjon, men de to ødelagte litt for hverandre og Queens Park Rangers slapp dermed med skrekken.

Noen minutter senere slapp de imidlertid ikke unna. Vertene fikk frispark og Angel Di Maria slo inn i feltet. Ballen hadde god retning, gikk over alle i feltet, stusset i bakken og spratt inn i mål ved lengste stolpe. Det sto 1-0.

QPR-keeper Robert Green ble kanskje tatt litt på senga av at ballen gikk over alle inne i feltet, men veteranen burde absolutt ha stoppet ballen fra Di Maria.

QPR hadde også sine sjanser og i det 30. minutt fikk gjestene en diger en. Keeper David De Gea kom ut og forstyrret Marcos Rojo, som så ut til å ha god kontroll på ballen, og Matt Philipps snappet ballen. Siden De Gea var på bærtur, sto målet åpnet, men skuddet ble blokkert av Jonny Evans.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Rett etter smalt i det i andre enden av banen. Di Maria tok med seg ballen fram i banen og ga videre til Wayne Rooney. Spissen avsluttet svakt, men fikk gitt returen videre til Ander Herrera som banket inn Uniteds andre.

Rett før pause var det Rooneys tur. Juan Mata og Herrera kombinerte, før spanjolen fant Rooney. Spissen vendte opp og sendte inn 3-0-målet. Dette var for øvrig Rooneys 175. mål i Premier League siden debuten i 2002.

Dermed var kampen nærmest avgjort til pause.

Falcao byttet inn
Etter hvilen fortsatte stormløpet mot QPRs mål, selv om gjestene var farlig frampå i ny og ne. Niko Krancjar fikk for eksempel en brukbar sjanse rett etter pause, men keeper De Gea sto godt plassert og stoppet skuddet.

Like etter fikk Juan Mata en god sjanse, som han ikke omsatte i mål, men da spanjolen noen minutter senere igjen fikk sjansen viste han ingen nåde.

Igjen var Di Maria sentral, da han dro seg innover og fyrte løs. Skuddet ble en herlig pasning til Mata, som enkelt kunne sette ballen i mål fra kort hold.

Etter rundt 65 minutter gikk målscorer Mata av banen og inn kom Falcao.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Etter 83 minutter fikk spissen fra Colombia også en stor sjanse da Robert Green ga retur på et skudd fra Blind, men Green reddet også fra Falcao.

I sluttminuttene hadde uansett vertene full kontroll på kampen og underholdningsverdien snak noen hakk, før dommeren blåste av oppgjøret.

Det endte 4-0.