Gå til sidens hovedinnhold

- «Diffen» må straffes

Innvandrere i Oslo krever at ordfører Per Ditlev-Simonsen får straff på lik linje med taxi-sjåførene som unndro skatt.

Flere nordmenn med innvandrerbakgrunn krever at ordførerskandalen behandles på samme måte som skatteskandalene rundt Oslo Taxi.

- Det er ikke nok at han beklager det han gjort. Han bør behandles likt med sjåførene i Oslo Taxi. Det er viktig at det norske samfunnet ikke tror at det bare er utlendinger som gjør feil og jukser, men innser at også norske personer gjør slikt, sier norsk-pakistanske Qamar Zaman til Nettavisen.

- Økt rasisme
Flere taxisjåfører Nettavisen snakket med i Oslo mandag ønsker ikke å stå frem navn og bilde. De hevder at rasisme og diskriminering i landet har økt. De frykter at de skal få problemer på grunn av ulik behandling av nordmenn og innvandrere.

- Han må straffes. Det finnes mange nordmenn som jukser på skatten. Problemet er et hvis en norsk person gjør noe kriminelt, så skriver ikke mediene om det, og myndighetene gir ikke mediene like mye informasjon, som når en utlending gjør det, sier norskpakistaneren Ahmed, som jobber som sjåfør i Oslo Taxi.

- Beklager sterkt
Ditlev-Simonsen sa mandag at han vil gjøre opp for seg og betale det han skylder, uavhengig av en eventuell henleggelse av saken. Ifølge ordføreren dreier dette seg om «svært beskjedne summer».

Ditlev-Simonsen forklarte at han tidligere mandag har hatt kontakt med Oslo ligningsvesen for å redegjøre for saken.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren