Gå til sidens hovedinnhold

Din i natt for tre tusen

For i overkant av tre lapper per person kan hvem som helst leie denne vannvittige luksusyachten i 24 timer. Men da må du ligge til kai hele døgnet, uten å spise.

(iBergen.no) Anne Viking er skandinavias største lusksusyath til leie. Men sine 25+ meter, boblebad og flatskjerm som kommer opp fra sjenken, kan man stime innover fjordene og nyte dagen med fjorten venner, eller eventuelt bare ligge ved Zachen og brife. Pris: 50 000 kroner dagen.

I tillegg kommer bensin, kokker, mat, tourguide, band og alt annet man måtte ønske seg. Velger du for eksempel å ta en tur til Stavanger, må du regne med å betale cirka 24 000 i bensin. Hvis du ønsker bevertning, koster det deg rundt 3 000 kroner dagen. Pengene begynner altså fort å rulle.

- Vi tilrettelegger det slik at kunden får alt han måtte ønske. Jeg hadde den på min 50 års dag. Den var helt fantastisk sier Erik Lofnes i Maritimetours til iBergen.no som leier ut båten.

Denne uken er det en amerikansk familie som har chartet båten.

- Norway is so beautiful. We are going to cruise around in the fjords for a week. Bergen is the only city we are going to visit. Its very pretty here, sa den hyggelige datteren i familien til iBergen.no.

- Det er som oftest russere, amerikanere og enkelte bedrifter som leier Anna Viking det er ikke en, forklarer Erik

Hvis det smaker virkelig godt å gli rundt på byfjorden med Anne Viking, kan du alltids kjøpe deg en Princess 83. Det koster deg ikke mer en 40 000 000 kroner.

Båten Anna er ikke den eneste doningen som ligger og skvulper på Bryggen. Tidligere i uken lå en annen luksusbåt til kai ved Tollbodene. iBergen.no var i kontakt med den engelske kapteinen på båten. Han hadde ingenting å si hvem hva og hvor båten hørte hjemme.

Rikinger som eier slike båter får mannskapet til å skrive under på taushetserklæringer, og så mye som et knyst om hvem de jobber for er oppsigelsesgrunn.

En 38 meter lang seilbåt som ligger til kais ved Strandkaien, og skal ligge der i hele sommer, er i følge mannskapet på syv eid av en tysker som kommer til å poppe innom en gang i blandt.

Gudene vet hvilke andre leketøy han leker seg med resten av sommeren. Det er iallefall tydelig at Bergen blir mer og mer attraktiv for rikinger med luksusbåter. Kanskje var det Sissel Kyrkjebø sin fremføring av den amerikanske nasjonallåten hvor hun glemte teksten som har fått de til å åpne øynene for vår vakre by, eller vi kanskje det er at vi lever i et trygt og flott land.

- Jeg tror at endel av de mer profilerte kundene våre velger norge fordi de slipper securityvakter og mas. Det er rett og slett et trygt land å feriere i. Slik er det ikke alle steder, forklarer Erik Lofnes.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen