Gå til sidens hovedinnhold

Diouf satte Moa i skyggen

Den tidligere Molde-spissen sikret viktig bortemål.

A. MADRID - HANNOVER 2-1:

Siden han ankom Hannover i 2010 har norske Mohammed Abdellaoue vært en viktig bidragsyter for klubben. I sin første sesong scoret han totalt 10 mål for tyskerne.

Den inneværende sesongen har det gått enda bedre for den målfarlige nordmannen. I ligaen har det blitt 11 mål og til sammen har spissen nettet 16 ganger så langt.

I vinter gikk imidlertid Hannover til innkjøp av en ny spiss, tidligere Molde- og Manchester United-mann Mame Biram Diouf. Og den kvikke angriperen har virkelig levert.

Moa på benken
Før torsdagens møte med Atlético Madrid i Europa League hadde spissen scoret seks mål på sine ti første kamper for klubben. På Vicente Calderon viste han igjen sin målteft.

For mens Abdellaoue startet kampen på benken, fikk hans nye lagkamerat tillit og brukte altså ikke lang tid på å finne veien til målet.

Lars Stindl slo i det 38. minutt et flott innlegg inn foran mål og i boksen ventet ingen ringere enn Diouf. Ballen fra Stindl var perfekt og spissen trengte bare å dytte den over streken.

Dioufs utligning sørget for 1-1 i den spanske hovedstaden. Før Hannover satte inn sin scoring hadde nemlig en annen måltyv presentert seg. Falcao ordnet 1-0 til gjestene.

Etter ni minutters spill slo Koke inn og den kolombianske spissen var som alltid effektiv. Falcao rev seg løs fra sin oppasser, fikk hodet på ballen, og styrte den forbi Ron-Robert Zieler.

Det var alt i alt en morsom første omgang i Spania der vertene som ventet hadde et lite overtak. Hannover slo likevel tilbake på et tidspunkt der Atletico jaktet et avgjørende 2-0-mål.

Savio avgjorde
I andre omgang satset gjestene fra Tyskland friskt offensivt og både Didier Konan Ya og Mohammed Abdellaoue kom på banen i løpet av de siste 45 minuttene.

Det var likevel hjemmelaget som hadde et spillemessig overtak og etter 62 minutter fikk Falcao en stor sjanse. Mario Suarez slo inn og spissen var centimetere fra scoring.

Like etter var gjestene på farten. Didier Konan Ya slo hardt inn fra høyre og inne i boksen ventet selvsagt Diouf. Avslutningen gikk på mål, men keeper Thibaut Courtois reddet.

Det skulle imidlertid drøye til det 89. minutt før avgjørelsen falt. Eduardo Salvio kjempet til seg ballen utenfor 16-meteren og klinket den opp i krysset bak Hannovers keeper.

Dermed kunne hjemmelaget juble for seier. Gjestene fra Tyskland hadde likevel også grunn til å være fornøyd og takket være Diouf fikk de med seg et viktig bortemål i bagasjen.

Europa League torsdag:

Schalke 04 - Athletic Bilbao 2-4
Veltins-Arena
0-1: Fernando Llorente (20')
1-1: Raul Gonzalez (22')
2-1:
Raul Gonzalez (60')
2-2: Fernando Llorente (73')
2-3: Oscar De Marcos (81')
2-4: Iker Muinain (90')

Atletico Madrid - Hannover 2-1
Vicente Calderon
1-0: Radomel Falcao (9')
1-1: Mame Biram Diouf (38')
2-1: Eduardo Savio (89')

Sporting Lisboa - Metalist Kharkiv 2-1
José de Alvalade
1-0: Marat Izmailov (51')
2-0: Emiliano Insua (64')
2-1: Cleiton Xavier (90')

AZ Alkmaar - Valencia 2-1
Victorie Stadion
1-0: Brett Holman (45')
1-1: Mehmet Topal (51')
2-1: Maarten martens (79')

Kommentarer til denne saken