Gå til sidens hovedinnhold

Direkte feil fra Idol-gutta

- Direkte fra London! Ropte Harald Rønneberg og Thomas Numme. Men det var kun for programlederne «World Idol» gikk direkte på TV 2 torsdag kveld.

Flere TV-seere har undret seg over at Kurt Nilsen kunne sprinte av scenen, skifte klær og komme seg ut i vinterkulden på ultrakort tid fra han ble verdensidol til han ble intervjuet på TV 2-nyhetene torsdag kveld.

Kort tid etter at seieren var et offisielt faktum for landets TV-seere, fortalte Kurt Nilsen om et par timer med intervjuer han allerede hadde gjort.

Og selv «hobbiten fra Bergen» er ikke så rask.

Direkte der og da

- Det er riktig at det ble sagt at det var direkte. Og for Jan Fredrik Karlsen, Harald Rønneberg og Thomas Numme var det det der de satt og kommenterte. Men selve programmet ble sendt to timer etter at det var ferdig, sier informasjonssjef i TV 2, Geir Mikalsen til TV 2 Nettavisen.

«World Idol» var såkalt live-on-tape. Det vil si at det finnes redigeringsmuligheter før sending. Ifølge Mikalsen ble dette gjort fordi man ville ha en viss «buffer» når det gjaldt det tekniske rundt å få poeng fra så mange land omkring i verden. Det er likevel småting man kan få gjort på to timer.

Skal ikke skje

Mikalsen sier at det ikke er TV 2s politikk å annonsere noe som direkte når det ikke er det.

- Vi får kalle det en entusiastisk glipp i kampens hete, sier Geir Mikalsen.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat