Som første filmstudio i Hollywood bestemte Walt Disney onsdag å fase ut sigarettrøyking i filmene de produserer.

NA24 - din næringslivsavis

Begynnelsen på slutten
Dette kan være begynnelsen på slutten for filmindustriens forhold til tobakk, skriver Financial Times.

Avgjørelsen kommer bare noen uker etter at Motion Picture Association of America, som er ansvarlig for sensuren av amerikanske filmer, uttalte at de vurderte å betrakte røyking i film på linje med andre faktorer som for eksempel vold og seksuelt innhold når de sensurerer filmer.

No smoking
Disney-konsernets toppsjef, Bob Iger, sier til avisen at røyking i filmer markedsført av Disney-konsernet vil være ikke-eksisterende fremover.

Han sier også at selskapet vil forhindre bilder av røyking i filmer produsert av Disney-konsernets andre studioer, som for eksempel Miramax og Touchstone.

- Dette kan bli litt mer komplisert, fordi Miramax av og til distribuerer filmer som er produsert uavhengig av oss, sier Iger til Financial Times.

Videre uttalte Disney-sjefen at noen filmprodusenter ønsker å inkludere røyking i scener for å reflektere en stemning, men dette er noe de vil prøve å forhindre.

- Dette er en kamp vi er villig til å ta.

For sunnere livsstil
Disneys nye policy er del av en større plan om å markedsføre en sunnere livsstil. Innen 2008 har konsernet en målsetting om å ha eliminert all mat produsert med transfett i selskapets fornøyelsesparker. Nylig bestemte konsernet å ikke fornye en 10-årskontrakt med fastfood-kjeden McDonalds.