Gå til sidens hovedinnhold

Disse bevegelsene må Millehaugen forklare

Her er kartet som viser bevegelsene politiet kan knytte til Stig Millehaugen. Bevegelsene er blant påtalemyndighetens sterke bevis for at han er drapsmannen.

Stig Millehaugen nektet straffskyld da han møtte i Oslo tingrett mandag. Det samme gjorde 28-åringen som politiet mener bestilte drapet på Mohammed Javed.

Politiet har kartlagt Millehaugens bevegelser rundt drapstidspunktet, og mener at hans handlinger etter drapet tyder på at han avfyrte skuddet på Haugerud 19. januar 2009. Politiet mener han ble plukket opp av offeret Javed Mohammed og hovedvitnet på Sandaker, og at de alle tre kjørte til Haugerud.

Les: Gangsterlederen og drapsmannen

Millehaugen hevder at han var på en trikkeholdeplass på Torshov klokken 18.30 da drapet skjedde på Haugerud. Klokken 18.45 skal han ha kjørt fra Torshov til et familiemedlem på Bøler for deretter å ha løpt og småjogget til Godlia t-banestasjon. Stasjonen ligger noen kilometer fra både familiemedlemmet og fra åstedet.

Vennen til Javed Mohammed sier altså at det var Stig Millehaugen som skjøt Javed klokken 18.30. Politiet vil også føre vitner for retten som har sett en person gå fra åstedet. Spørsmålet er hvor sterkt de knytter Millehaugen til denne personen.

Her var han
Helt sikkert er det at Millehaugen tok t-banen fra Godlia til Oslo sentralbanestasjon klokken 19.16.

Fra Oslo S gikk han til en skobutikk ved NAF-huset der han kjøpte nye sko. En kvittering fra skobutikken er stemplet med klokken 19.28.

- Vi har kvitteringen for dette skokjøpet, men vi vet ikke hvor de gamle skoene er. De kastet han, sier statsadvokat Svein Holden til Nettavisen.

Etter skokjøpet tok Millehaugen trikken til Torshov. Klokken 20.24 ble han fotografert av overvåkingskamera inne i Joker-butikken ved Soria Moria i hovedgata Vogts gate i bydelen. Deretter gikk Millehaugen de 300 meterne til frigangshjemmet på Sandaker der han stemplet inn klokken 20.37.

Kartet viser bevegelsene til Millehaugen. Klikk på merkene for å se tidspunkt og forklaringer. Artikkelen fortsetter under kartet.

HTML EMBED

Vis Drapet på Haugerud i et større kart

Bevis
Da politiet stormet inn døra til leiligheten cirka en halv time senere hadde Millehaugen allerede rukket å ta en dusj og satt på en klesvask.

Politiet mener at handlingene til Millehaugen etter drapstidspunktet tyder på at han gjennomførte drapet.

  • Han kjøpte nye sko og kvittet seg med de gamle.
  • Han dusjet.
  • Han vasket klærne.

Likevel skal politiet ha funnet kruttspor på hendene til den nyvaskede Millehaugen. Politiet mener at dette er tekniske bevis som knytter ham til drapet. Sporet er likevel noe svakt fordi disse små partiklene også kan ha kommet inn i leiligheten sammen med den tungt bevæpnede beredskapsgruppa til politiet som arresterte Millehaugen.

På klærne til Millehaugen ble det funnet spor av bensin. Politiet mener dette tyder på at det var Millehaugen som dynket Mohammed Javed og bilen i bensin på Haugerud, og tente på. Millehaugen har derimot forklart at han har mekket på en eldre motorsykkel som han reparerte på kvelden før drapet.

En annen historie
Millehaugen har hardnakket nektet for at han drepte Javed, og mener at hans handlinger tilsier at han ikke gjorde det. For det første sier Millehaugen at han var på Torshov da drapet skjeddede, og at han kjørte en bil til Bøler og gikk til Godlia i timen etter drapet. Han mener også at han aldri ville ha reist tilbake til leiligheten etter et drap.

- Tror du jeg dreper en fyr og drar tilbake til overgangsboligen og blir arrestert som en idiot i gangen? sa han til media under den første fengslingen i januar 2009.

Senere denne uken vil han forklare seg for Oslo tingrett og det er ingenting som tyder på at han har endret forklaring

Millehaugen mener at 29-åringen som pekte ham ut, sitter med fasiten på drapsgåten.

Les egen sak: Angriper politiets hovedvitne

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping