26 år gamle Alexander Kristoff blir den eneste norske rytteren vi får se i årets Tour de France-felt.

Til gjengjeld kan vi få se mye av Katjusja-rytteren, skal vi tro sykkelekspert Johan Kaggestad. Han mener også at det ikke vil ha noe å si for norsk sykkelinteresse at vi kun har med en rytter fra Norge.

- En av verdens beste
- Alexander Kristoff har vært en av verdens beste ryttere hittil i år og vant sykkelmonumentet Milano-Sanremo i mars. Han er en rytter med voldsom kraft, forteller Kaggestad til Nettavisen.

LES OGSÅ:Kristoff med historisk seier!

Han mener nordmannen har vinnersjanse på en rekke etapper.

- Kristoff har mulighet til å vinne alle de flate etappene, i tillegg til de litt mer kuperte, sier sykkeleksperten.

Etappe 1, 3, 4, 5, 6, 7, 12, 15, 19 og 21 ramser Johan Kaggestad opp som etapper der Kristoff kan være med å kjempe om seieren.

LES OGSÅ:Slik sykles Tour de France 2014

Av disse er det spesielt to etapper han trekker frem.

- Etappe tre går i området der han tok olympisk bronsemedalje i 2012, mens etappe fem går over brostein. Kristoff er en meget god brosteinsrytter, dermed skal man se opp for ham der, forteller TV 2s sykkelkommentator.

Under kan du høre hva Alexander Kristoff tenker om at Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen ikke er med under årets Tour de France.

(Artikkelen fortsetter under videoavspilleren)

HTML EMBED
function screen9_getFlashVersion(){try{return(new ActiveXObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash")).GetVariable("$version").replace(/\D+/g,".").match(/^\.?(.+)\.?$/)[1]}catch(e){try{return(navigator.plugins["Shockwave Flash 2.0"]||navigator.plugins["Shockwave Flash"]).description.replace(/\D+/g,".").match(/^\.?(.+)\.?$/)[1]}catch(e){return"0.0.0"}}}var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=jul8CKJ-tWKeK-2315-Y__kf17VgmKbM3Px-tKsLXz-z2DIFqZXOZyw1-etBf7il62EXJT32AsyeQLgYIZBTH1Hw1ciN2znMNXGdRi_NaJWsNtLgix2CzXTHMgMh3RgoF8ZooQ9qSFU&i="+typeof(ps)+"&flashversion="+screen9_getFlashVersion();document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

- Slår ikke Hushovd
På spørsmål om Alexander Kristoff kan ta like mange etappeseire som Thor Hushovd svarer Kaggestad kontant; nei! Oksen fra Grimstad endte opp med ti etappeseire i verdens største sykkelritt.

- Kristoff har mange år igjen på sykkelsetet, men han må fokusere mer på å få sin første etappeseier enn å fokusere på hvor mange han kan få. Det er vanskelig nok å få den første, sier Kaggestad.

Tour de France begynner lørdag 5. juli med start i Leeds.