Gå til sidens hovedinnhold

Disse gutta scoret over 100 mål

Ajax scoret nesten dobbelt så mange mål som Twente. Men det var sistnevnte som stakk av med ligatittelen.

Ajax har hatt en strålende sesong. Det nederlandske storlaget har tatt 85 poeng, spilt fantastisk offensiv fotball og scoret 106 mål. I siste serierunde lekte de seg til en 4-1-seier borte mot NEC.

I motsatt ende av banen har de kun sluppet inn 20 mål på 34 kamper. Det har resultert i kun tre tap, og dermed en knallsterk statistikk ved endt sesong.

Men dessverre for Ajax hadde de ett tap for mye.

For da status skulle gjøres opp etter siste serierunde i nederlandsk æresdivisjon søndag ettermiddag var Ajax ett poeng bak seriemester Twente.

Twente har nemlig bare tapt to kamper denne sesongen, og har spilt fem uavgjorte kamper, i motsetning til Ajax sine fire.

Og til tross for at Twente «bare» har scoret 62 mål, vant de 2-0 mot NAC Breda på bortebane i siste serierunde, og det var altså akkurat nok til å sikre seg seriegullet i Nederland.

Twentes Bryan Ruiz ble den store helten, da han satte inn kampens første mål etter 23 minutter av oppgjøret mot NAC Breda. Miroslav Stoch sikret seieren da han doblet Twentes ledelse et kvarter før slutt.

For Ajax var det Luis Suárez som nok en gang tok ansvar. Spissen ga Amsterdam-laget ledelsen etter et kvarters spill, og la på til 4-0 etter en drøy times spill. Dermed ble spissen fra Uruguay toppscorer i Nederland med hele 35 mål i æresdivisjon denne sesongen.

PS: I oppgjøret mellom Feyenoord og Christian Grindheims Heerenveen avsluttet den tidligere storscoreren Roy Makaay karrieren med å score tre mål i Feyenoords 6-2-seier. Christian Grindheim ga bortelaget ledelsen etter tolv minutter, men det ble til slutt et stortap for Heerenveen som endte på en 11.plass på tabellen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken