Gå til sidens hovedinnhold

Disse gutta utklasser europeerne

Søramerikanerne er best i VM, og nå kan Paraguay gjøre det vanskelig for Italia.

Slovakia - Paraguay 0-2:

Mens de europeiske lagene varter opp med flopper - den ene større enn den andre - er de Søramerikanske lagene suverene i VM. De har ikke tapt en eneste kamp, topper gruppene og spiller angrepsfotball til å sikle av.

Med et vakkert angrep ydmyket Paraguay nok et europeisk lag. Seier over Slovakia sendte laget til toppen av gruppe F med fire poeng. I åpningskampen måtte regjerende verdensmester, Italia, gå av banen med bøyde hoder og 1-1.

Samtlige ligger an til å gå videre
Samtidig leder Diego Forláns Uruguay sin gruppe etter overraskende uavgjort mot Frankrike og knusende seier over vertsnasjonen. Argentina har imponert stort og har full pott etter to kamper. Brasil er eneste lag med tre poeng i sin pulje, og er favoritt før de to siste gruppekampene. Chile vant åpningskampen mot Honduras og har gode muligheter til avansement.

Og det er ikke med defensiv gjespefotball søramerikanerne hevder seg. Flott samspill og nydelige finesser ender ofte, om ikke i mål, i store sjanser, slik tilfellet var da Enrique Vera ga Paraguay 1-0 i søndagens kamp. Lucas Barrios spilte elegant gjennom den argentinskfødte spilleren, som på én touch plasserte ballen i mål med yttersiden av foten.

Hvis trenden fortsetter i andre og tredje runde i gruppespillet kan fem lag fra det søramerikanske kontinentet gå videre til åttendedelsfinalene og, hvem vet, helt til topps?

Italia kan dessuten få det ekstremt vanskelig hvis Paraguay vinner gruppen og de selv blir nummer to. Da møter nemlig italienerne mest sannsynlig Nederland i åttendedelsfinalen, og ikke langt svakere motstand i Danmark eller Japan. Med to scoringer har Paraguay bra målforskjell, og De Rossi og co. må dermed åpne for målfest mot kveldens motstander hvis gruppeseier skal sikres.

Slovakisk bommert
Paraguay eide kampen før pause. Det slovakiske forsvaret, som for øvrig var ukonsentrert og gjorde flere tabber, slet mot det søramerikanske presset. Fremover skapte Slovakia lite, selv om de kom litt bedre med i kampen da det nærmet seg halvspilt.

Målet kom i det 27. minutt, etter flere flotte angrep av Paraguay. Målscorer Vera var dessuten frempå flere ganger både før og etter scoringen. Det samme var Roque Santa Cruz, som 20 minutter ut i andreomgangen kom ekstremt nære 2-0 da han la inn til Vera. Den påfølgende headingen gikk tre usle centimeter utenfor mål.

Fem minutter før ordinær tid kom punkteringen. Christian Riveros klinker ballen i mål etter et frispark.

Gruppe F med Italia, Paraguay, New Zealand og Slovakia var etter første runde den mest åpne. Samtlige lag sto med ett poeng og 1-1 i målforskjell. Paraguay leder nå som nevnt gruppen, men Italia og New Zealand møter hverandre senere i dag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken