Arbeiderpartipolitikeren er i dag statsråd i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, men Unibet har ikke tro på at Dag Terje Andersen fortsetter som minister etter høstens valg. De gir han fire på oddsen.

«Høyt» politisk spill blir det også for dem som setter pengene sine på Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (3,5 i odds) og statsråd i Justis- og politidepartementet, Knut Storberget (2,7).

Kompliserte beregninger
Ifølge Unibet er denne typen oddssetting ikke noen ukomplisert affære. Sannsynligheten for en rød/grønn regjering må settes opp mot de statsrådene som nå går inn i valgkampen.

Inne i beregningene ligger det en vurdering hvorvidt det blir en Ap/SV/Sp-regjering eller en ren Ap-regjering. Dette gjør at oddsen skal være lavere på Ap-statsrådene siden partiet deres er i regjering uansett - gitt at høyresiden ikke får styringen. Differansen på Jonas Gahr Støre (1,50) og Kristin Halvorsen (1,65) utgjør denne forskjellen.

Noen sikre ministere
Støre er på denne listen det «sikreste» kortet, etterfulgt av Trond Giske og Anniken Huitfeldt. Ifølge Unibet har trioen utført sine respektive gjerninger som minister med stor trygghet og uten for mye bråk.

Det samme kan man neppe si om trioen i den andre enden rankingen. Det er relativt høye odds for at Storberget, Brustad og Andersen beholder jobben. Tippere som tror disse får fornyet tillit dersom Stoltenberg fortsetter som statsminister, kan innkassere pene gevinster dersom spådommene slår til.

Ja

Nei

Jonas G. Støre

1,5

2,4

Trond Giske

1,55

2,3

Anniken Huitfeldt

1,55

2,3

Bjarne H. Hanssen

1,6

2,2

Kristin Halvorsen

1,65

2,1

Erik Solheim

1,72

2

Helga Pedersen

1,75

1,95

Liv S. Navarsete

1,75

1,95

Knut Storberget

2,7

1,4

Sylvia Brustad

3,5

1,25

Dag T. Andersen

4

1,2