Over 100 postkontor kan bli lagt ned og 650 postansatte miste jobben når regjeringen nå vil åpne for en større rasjonalisering i Posten. Fredag la regjeringen fram sin stortingsmelding om saken, og samtidig gikk Posten ut med informasjon til de berørte kommunene. Kort tid etter offentliggjorde de også lista over hvilke postkontor som avvikles.

Disse postkontorene legges ned og erstattes av Post-i-butikk - se hele lista her

Legger fram kuttlista
- Vi jobber med å informere ordførerne i de berørte kommunene nå, og når vi har gjort det, vil vi gå ut med en oversikt, uttalte pressesjef Kjell S. Rakkenes i Posten til Nettavisen klokka 11. En snau time senere var lista klar.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

213789

Mer Post-i-butikk
Posten vil erstatte 124 postkontor med Post-i-butikk i løpet av tre år. 650 ansatte vil bli berørt av omleggingen, som begrunnes med endrede kundebehov og ny teknologi.

- Ingen god dag
- Dette er ingen god dag, og tyngst er det for de som nå har fått beskjed om at jobben deres faller bort, sier forbundsleder Odd Christian Øverland i Postkom til TV 2 Nyhetskanalen.

Posten sier de vil etablerere omskoleringsprogrammer og jobbe for at flest mulig får nye, relevante jobber i konsernet.

- Bedre med nedleggelser
Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Truls Wickholm, sier at tilbudet til kundene blir bedre når Posten legger ned flere avdelinger.

- Når Posten legger om 124 postkontor til Post i Butikk (PiB) vil kundene oppleve at tilbudene blir bedre. Det blir lengre åpningstid, minst like gode tjenester for vanlige folk og i tillegg kommer det nye tjenester som for eksempel salg av konsertbilletter, sier han ifølge en pressemelding fra partiets stortingsgruppe.