Gå til sidens hovedinnhold

Disse skal forsvare Norges ære

Landslagstrener Pär Sundberg har tatt ut laget som skal representere Norge under lag-EM i golf senere i sommer. Sjekk laget her.

Eirik Tage Johansen, Torstein R. Nævestad, Kim Kristoffersen, Ofeigur Johann Gudjonsson, Andrè Thorsen og Markus F. Leandersson skal kjempe for Norges ære under turneringen som går av stabelen på Hillside Golf Course i England i perioden 28. juni - 2. juli.

Det blir spilt kvalifisering over 36 hull, før det deretter blir matchspill over tre dager.

- Som lag synes jeg det ser interessant ut, med en blanding av gamle og nye spillere. Gjennomsnittsalderen på 22 år er tross alt relativt lav for å være senior-EM, sier Sundberg i en pressemelding fra golfforbundet.

Sist Norge var med i lag-EM, ble det en 2. plass i kvalifiseringen og en 8. plass til slutt.

- Om vi skal klare å prestere noe liknende denne gang, så er det viktig at alle har formen inne og presterer på det høyeste nivå. Det blir viktig at våre mest meritterte spillere viser vei i dette mesterskapet, mener han.

Slik begrunner han uttaket:

Eirik Tage Johansen (23), Stavanger GK.

- En av Europas beste amatører og et anker på laget. Eirik har vært med i flere store internasjonale turneringer og hatt stor framgang. Hans rutine og spilleregenskaper vil være til stor nytte for laget.

Torstein Raaum Nævestad (24), Oslo GK.

- Spiller collegegolf i Florida og har derfor ikke spilt hjemme under forsesongen. Torstein ble beste amatør individuelt i forrige lag-EM i Nederland og regnes som en av de aller beste amatørene i landet. Han har også stor internasjonal erfaring med et VM på toppen av listen.

Kim Kristoffersen (19), Losby GK.

- En spiller som alltid har evnen til å prestere. Det viser han gang på gang. Tross sin unge alder har Kim vært med i både EM for menn individuelt to ganger og VM som sin største turnering i karrieren. Han er en gledesspreder i laget.

Ofeigur Johann Gudjonsson (25), Arendal & Omegn GK.

- En spiller som det har tatt lenger tid for å utvikle til en internasjonal toppspiller enn vi hadde håpet på. Men han slo igennom i forrige lag-EM i Nederland der han var en av våre aller beste spillere både individuelt og for laget i matchspillet. Johann er en bra matchspiller og en genuin lagspiller som kan holde stemningen oppe i laget også under motgang.

Andrè Thorsen (20), Sola GK.

- En joker på laget. Han er en fin lagspiller som alltid gir 100 prosent på banen, uansett hvordan det går. Slike spillere er det alltid plass til i et stort mesterskap. Andrè har spilt noe varierende denne sesongen, men jeg regner med at han stabiliserer seg foran EM og blir en fin tilgang for laget.

Markus Faye Leandersson (19), Kjekstad GK.

- Markus har minst erfaring av spillerne på laget. Men hans utviklingskurve peker rett opp og nettopp det gjør han til en interessant spiller for laget. Han er mer av den stille typen og slike spillere trengs også i ett lag. En spiller som gir rom for andre utenfor banen, men tar for seg på banen i stedet. Marcus er rookie i laget når det gjelder store internasjonale turneringer på seniornivå.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken