Gå til sidens hovedinnhold

Disse skal hindre ny fiaskosesong

Lillestrøm kan stille med syv debutanter fra start når Tippeligaen sparkes i gang.

LILLESTRØM (Nettavisen): Mandag startet fotballåret 2012 for Lillestrøm, da Magnus Haglund ledet sin første trening i LSK-hallen.

Flere hundre supportere og pressefolk hadde møtt opp for å bivåne svenskens start på LSK-karrieren.

Selv satte han stor pris på oppmerksomheten i sin første dag på jobb.

- Fantastisk! Det viser hvilken interesse som finnes for LSK nå. Det er herlig å komme inn i LSK-hallen når flere hundre supportere følger treningen. Det er inspirerende for både meg og spillerne, sier Haglund til Nettavisen.

Stavet feil
Kanarifansen hadde pyntet LSK-hallen med bannere, som inneholdt egne hilsener til Haglund og de nye spillerne.

- Det tyder på et ekstra engasjement, helt klart. Det eneste er at de hadde stavet «svenskjävlar» feil, ler LSK-treneren.

For det er ingen tvil om at LSK-interessen har blusset opp igjen.

Mot slutten av Henning Bergs tid snakket LSK-supporterne om nedrykk, og folk møtte ikke opp på kampene. Nå er tonen annerledes.

Etter at Magnus Haglund tok over trenerjobben, og syv spillere har skrevet under for klubben, snakkes det ikke lenger om 13.plasser på Åråsen.

Nå seiler nemlig Lillestrøm opp som en soleklar medaljekandidat i kommende tippeligasesong.

- Det er ikke urealistisk med den gjengen vi har her, sier Palmi Rafn Palmason og Johan Andersson til Nettavisen.

- Kjedelig å ikke ha mål
I tillegg til de to tidligere Stabæk-spillerne, hadde også Isak Scheel, Erik Midtgarden, Sead Ramovic og Jesper Westerberg sine første treninger med LSK mandag. Guy Roger Toindouba er også klar for klubben, men venter på at papirarbeidet i forbindelse med arbeidstillatelsen skal gå i orden.

Så godt som alle er tiltenkt å gå rett inn på laget. Dermed kan syv av elleve i LSKs startoppstilling være debutanter når serien sparkes i gang i mars.

- Det er ikke noe problem at vi er så mange nye, men det vil ta litt tid å få ting på plass, sier Haglund.

Sead Ramovic forteller at han har fått en god start i gult og svart.

- Jeg er veldig glad for å ha møtt de andre guttene, og alle er veldig hyggelige. Det eneste negative er at jeg tapte kampen vi spilte, ler Ramovic overfor Nettavisen.

Keeperkjempen er enig i at LSK blir å regne med i medaljekampen kommende sesong.

- Vi skal inn i topp tre, det skal vi klare med dette laget. Det er bedre å sikte høyt, for det er positivt å sette press på seg selv. Det er kjedelig å ikke ha mål i livet, og vi har gode spillere her, ikke bare de nye som har kommet. Jeg gleder meg, sier Ramovic.

- For tidlig
Men trener Haglund er ikke enig med spillerne i at medalje er realistisk allerede denne sesongen.

- Det er nok for tidlig. Det er mest realistisk at vi tar steget inn på øvre halvdel, så får vi angripe toppen neste år, sier Haglund.

- Du blir ikke skuffet om det ikke blir medaljekamp i år?

- Nei, det blir jeg ikke.

I tillegg til de syv spillerne som allerede har signert, jakter klubben to nye spillere. Ryktene har allerede begynt å svirre om at Petter Vaagan Moen er aktuell, i tillegg til Mikkel «Mix» Diskerud, som allerede har innrømmet forhandlinger.

- Det er to veldig gode spillere, så vi kan naturligvis tenke oss å ta inn noen av dem. Så får vi se om alt klaffer, og hvordan det blir til slutt, sier Haglund.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Vaagan Moen?
Han hevder at han ikke har snakket med Vaagan Moen om en overgang, men på spørsmål om klubben har vært i kontakt med Queens Park Rangers-spilleren, svarer han slik etter flere sekunders betenkningstid.

- Det får du snakke med Torgeir (Bjarmann) om.

Bjarmann sier følgende om spillerjakten:

- Jeg visste du skulle spørre om Mix og Vaagan Moen, og det er fine personer og gode spillere, men jeg kan ikke kommentere navn, sier han.

Til tross for at alt virker rosenrødt på Åråsen nå, tok Haglund over et skakkjørt LSK-lag. Kun Start og Sarpsborg slapp inn flere mål i fjor, og de rykket ned.

LSK slapp også inn totalt 28 mål den siste halvtimen i fjorårets tippeligakamper, kun Start slapp inn flere mål mot slutten av kampene. Nå skal Haglund ta grep for å forhindre at målene fortsetter å renne inn.

- Det går ikke å slippe inn så mange mål mot slutten om man skal komme seg steder. Vi må øke utholdenhetstreningen, så man får mer ork. Den psykiske og fysiske biten henger veldig sammen. Er man veltrent, orker man å holde fokus, så det skal vi trene mye på for å tette igjen bakover. I Elfsborg hadde vi 16-2 det siste kvarteret, så vi var veldig forberedte, og hadde kvalitet i laget til å avgjøre kamper på slutten, sier Haglund, men svensken nekter å si at LSK var feiltrente forrige sesong.

- Jeg var ikke her, og vet ikke hvordan de trente, så jeg kan ikke mene noe om det. Jeg vet bare hvordan jeg vil trene, avslutter Haglund, før han gikk videre til nye intervjuer.

Prosjekt «Nye LSK» har startet.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken