Gå til sidens hovedinnhold

Disse skal sende Norge til EM

Drillo har tatt ut troppen til skjebnekampene mot Danmark og Island.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge står foran en uhyre spennende avslutning på EM-kvaliken, og Egil Drillo Olsen har satset på det trygge i uttaket.

- Det er vel et litt kjedelig uttak med stort sett de samme spillerne som har vært med i hele år, sa Drillo før uttaket.

John Carew er tilbake i troppen, men Drillo innrømmer at han er et usikkerhetsmoment etter å ha vært klubbløs i nesten hele sommer.

- Han er tatt ut på bakgrunn av det han har gjort før, og på grunn av sin spisskompetanse. Vi håper han skal få spille noen kamper i ukene framover, sier Drillo.

Bjørn Helge Riise er utelatt fra troppen som møtte Tsjekkia. Det skyldes at han har vært skadet, og at det er usikkert når han er i kampform igjen.

- Men kommer han raskere på bena enn man forventer kan det hende vi tar ham med likevel, sier Drillo.

Verken Tarik Elyounoussi, som ble hentet inn som reserve i Tsjekkia-troppen eller Håvard Nordtveit som har imponert i Bundesliga er med i troppen. Nordtveit er i stedet tatt ut i U21-troppen som skal møte Island i kvalikkamp den 6. september.

Egil Drillo Olsen tok ut følgende spillere til EM-kvalifiseringskampene hjemme mot Island 2. september og mot borte mot Danmark den 6. september:

Rune A. Jarstein
Jon Knudsen
Espen Bugge Pettersen

Mohammed Abdellaoue
Daniel Braaten
Simen Brenne
John Carew
Vadim Demidov
Christian Grindheim
Henning Hauger
Brede Hangeland
Erik Huseklepp
Tom Høgli
Ruben Yttergård Jenssen
Jonathan Parr
Morten Gamst Pedersen
John Arne Riise
Espen Ruud
Alexander Tettey
Kjetil Wæhler

Bakgrunn:
Med tre kamper igjen å spille, har både Norge, Portugal og Danmark 10 poeng, og det blir derfor et rotterace om muligheten til å spille EM i 2012.

Mandag klokken 11 offentliggjør Drillo landslagstroppen som skal møte Island og Danmark i EM-kvaliken, to kamper som vil besegle Norges EM-skjebne.

Det er flere spørsmålstegn som dukker opp før troppen blir tatt ut.

Blir en John Carew uten kamptrening tatt ut? Spissen spilte 20 minutter for West Ham i helgen, men Drillo skulle nok helst sett at spissen hadde et større kampgrunnlag før landskampene.

Landslagssjefen vurderer trolig en 4-4-2-formasjon mot Island, og dermed kan døren åpne seg for å ta med flere offensive spillere i troppen. Tarik Elyounoussi kan være en av dem som blir ropt opp klokken 11.

Det knytter seg også stor spenning til om Håvard Nordtveit får muligheten igjen. Unggutten har spilte alle kampene for Borussia Mönchengladbach så langt i Bundesligaen, og har vist god form.

Nettavisen er på plass på Ullevaal, og kommer tilbake med reaksjoner etter at troppen er offentliggjort.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken