Per-Mathias Høgmo delte ut både ris og ros til spillerne etter å ha sett kampen mot Slovenia om igjen. Også der skiller han seg fra forgjengeren.

Egil «Drillo» Olsen avsto oftest fra å kritisere spillere offentlig selv etter grove feil. Høgmo gikk lørdag gjennom baklengsmålene i Maribor med kritisk blikk.

- Det første målet var en veldig god prestasjon av Slovenia, men vi sideforskjøv nok litt for hardt og ble straffet for det. De to andre kunne vi avverget på struktur og individuelle ting, sa han.

Han kritiserte Per Ciljan Skjelbred for å ha ligget for høyt på kant og Omar Elabdellaoui for å ha ødelagt offside på 2-0, Daniel Braaten for balltap, Tarik Elyounoussi for mislykket klarering og Brede Hangeland for ikke å ha falt av på 3-0.

- Brede hadde bare en trening, og ingen strukturtrening sammen med fireren. Vi jobbet ikke mye med defensiv struktur, og det var et bevisst valg fordi jeg ønsket å bruke tid på det offensive, sa Høgmo, som etterlyste at norske spillere blir bedre defensivt en mot en.

Ikke godt nok
- Før 2-0 gikk Slovenias nummer 20 (Kevin Kampl) forbi begge våre sentrale spillere. Det kan vi ikke tillate.

Han kritiserte også spissene for ikke å være skarpe nok i boksen på de mange innleggene.

- Vi hadde veldig mange kvalifiserte innlegg. Da er det klart at spissene må levere sjanser og scoringer, det sier seg selv. Vi kunne fort skapt mye, og vi kunne scoret tre mål. Etter spillets gang ville det ikke vært noe å si på det, mener Høgmo, som også delte ut mye ros.

- Det var mange gode opplevelser både individuelt og kollektivt. Omar er et eksempel. Jeg hadde bedt ham om så ofte som mulig å tvinge motstanderens kant til å løpe hjemover, og det fikk han til. Spør også Stefan (Johansen), som i lange perioder styrte den sentrale midtbanen.

Selvkritikk
Han skrøt også av Tom Høgli, Hangeland og Elyounoussi, og han sa seg veldig fornøyd med debutanten Ola Kamaras innhopp.

Litt selvkritikk tok landslagssjefen også. Han mener det kanskje ble for lite fysikk sentralt på midtbanen.

- Vi var litt spent på det, med så mange lette, teknisk gode spillere. En av årsakene til at vi fikk veldig kontroll i lange perioder var at vi hadde den type pasningsspillere, men vi burde kanskje hatt en sterkere ryddegutt i en av de sentrale rollene for å balansere bedre, sa han.

- Men det ble slik med Alexander Tettey og Håvard Nordtveit ute. (©NTB)