Gå til sidens hovedinnhold

Disse storklubbene vil supertalentet spille for

Julian Draxler har listen over klubber klar.

Julian Draxler er regnet som et av Fotball-Europas største talenter. Til tross for at han fortsatt bare er 20 år, har unggutten allerede flere landskamper for Tyskland.

Den offensive midtbanemannen har spilt hele sin seniorkarriere i Schalke 04. Han kom til klubbens ungdomsakademi tilbake i 2001.

Etter det store gjennombruddet for Schalke i 2011/12-sesongen, da Draxler fikk 30 ligakamper og 46 totalt, har en rekke storklubber holdt øye med 20-åringen.

I sommer gikk det mange rykter om at unggutten var på vei til Chelsea, siden José Mourinho lenge har vært en stor beundrer, men det ble aldri noen overgang.

I stedet skrev Draxler på en ny kontrakt med sitt elskede Schalke. Det var en forlengelse av den gjeldende kontrakten, og han er nå bundet fram til 2018.

Profilert liste
I et intervju med Kolner Stadt-Anzeiger gjengitt av Sky Sports legger likevel ikke midtbanespilleren skjul på at han drømmer om en større klubb.

Han gir også konkrete navn på klubber han vil vurdere.

- De to store i Spania, Real Madrid og Barcelona, Bayern München i Tyskland, og noen andre klubber, i hovedsak Arsenal, Chelsea og Manchester United, sier Draxler.

- Men jeg skylder Schalke mye, jeg har alltid vært i klubben. Det er utrolig viktig for meg at alle skal vite det. Men jeg har ikke grodd helt fast her, sier unggutten videre.

Hvorvidt 20-åringen forsvinner i januar, neste sommer, eller på et senere tidspunkt, er han imidlertid ikke like klar på.

- Jeg kan si så mye som at jeg drømmer om spille for en av de store klubbene i Europa på et eller annet tidspunkt, sier den tyske landslagsspilleren.

- Du behøver ikke å spille for toppklubbene for å bli lagt merke til, men skal du nå de største målene, slike mål som de beste spillerne setter seg, må du spille for en storklubb.

Skryter av Özil
En av Draxlers kompiser på landslaget, Mesüt Özil, reiste nylig til engelsk fotball og Arsenal. Draxler er en stor beundrer av stjernekompisen.

- Jeg har alltid vært en stor fan. Han tok sjansen på å reise utenlands og utviklet seg mye i Real Madrid. Han er en verdensklassespiller, sier Draxler.

- Bare det å kunne spille sammen med ham på landslaget gjør meg stolt, legger 20-åringen til.

Tyskland slo tirsdag Sverige med 5-3 i Stockholm. Chelseas André Schürrle ble den store helten med tre scoringer på 19 minutter. Tyskland var klar for VM før møtet med de blågule.

Draxler ble byttet inn for nettopp Özil i det 82. minutt, på et tidspunkt da kampen i bunn og grunn var avgjort.

Dette sa Bundesliga-ekspert Petter Bø Tosterud om Draxler i sommer:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken