For tredje gang får Steinar Nilsen oppgaven med å berge Tromsø fra nedrykk i eliteserien. Denne gang er Sigurd Rushfeldt med som hjelpetrener.

Både i 2005 og 2006 klarte Nilsen oppgaven da det buttet mot for TIL. Denne gangen har han bare fire kamper å gjøre det på.

– De andre gangene kom jeg inn mye tidligere i sesongen. Nå er klokken fem på tolv. Det er litt spesielt. Samtidig har jeg vært her noen uker nå, og jeg kjenner spillerne godt. Jeg tror vi sammen skal få til bra ting og håper det går bra, sier Nilsen til NTB.

Endringer

Han varsler at det både vil bli endringer i spillestil og formasjon, og Nilsen sier det er en tøff, men ikke umulig oppgave å redde Tromsø fra nedrykk. Nytreneren nekter å svare på hva Agnar Christensen har gjort feil og er bare innstilt på å se framover.

Les også: Christensen har fått sparken

TIL tapte 2-3 hjemme mot Start og har tatt bare seks poeng på de siste 12 seriekampene.

– De 60 første minuttene var håpløse. Men innbytterne som kom inn gjorde en formidabel innsats. Vi kommer til å lete etter de spillertypene som vil litt ekstra, sier Nilsen.

Ut året
Han understreker at tidshorisonten først og fremst er ut året. Han har ingen som helst formening om hva som skjer etter sesongen.

– Jeg hadde aldri takket ja til denne type utfordring i noen annen klubb. Men dette er klubben jeg er glad i og har vokst opp med. Når de kommer og spør om jeg kan hjelpe, ønsker jeg å bidra, sier Nilsen til NTB.

Mulighet
Samtidig med fire tøffe skjebnekamper i eliteserien – den første borte mot Molde søndag – skal TIL også gjennom et hardt program i Europaligaen. Steinar Nilsen ser ikke det som noen ekstra belastning. Tvert imot tror han det vil virke positivt i en stall som han karakteriserer som veldig jevn.

– Europaligaen er først og fremst en mulighet til både å øve og ikke minst skape masse energi fram til eliteseriekampene. Vi kommer ikke til å nedprioritere Europaligaen, men bruke de kampene vi har til å ta utfordringen på riktig måte. Da er vi avhengig av hver enkelt spiller, sier Nilsen.

(©NTB)